Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

NB I: A Diósgyőr legyőzésével tovább növelte előnyét a Ferencváros

Eurosport Magyarország

Frissítve 10/04/2024 - 20:06 GMT+2

Labdarúgó NB I - A toronymagasan éllovas Ferencváros 2-1-re legyőzte a vendég Diósgyőrt a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójából elhalasztott és szerdán pótolt mérkőzésen.

Varga Barnabás (Fotó: fradi.hu)

Fotó: From Official Website

A címvédő és 11 kör óta veretlen zöld-fehérek az újabb sikerükkel 11 pontra növelték az előnyüket a második helyezett Pakssal szemben.
A találkozót februárban a Ferencváros nemzetközi kupaszereplése miatt halasztották el.

OTP Bank Liga, 21. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Még egy perc sem telt el, de már vezetett a Ferencváros, mert a gólkirály és a góllövőlistát jelenleg is vezető Varga Barnabás lecsapott a röviden hazaadott labdára, így megszerezte idénybeli 19. bajnoki találatát. A korai gól alaposan rányomta a bélyegét a folytatásra, mert a nagy kedvvel futballozó hazaiak - különösen Marquinhos volt elemében - teljesen beszorították a Diósgyőrt, amely a félpályát csak elvétve tudta átlépni. A címvédő hatalmas fölénye góllá érett, amikor Sevikyan mesterien tekert a jobb felső sarokba. Az első félidő hátralévő részében is folytatódott a macska-egér harc, de újabb gól nem született a szünetig, egy ízben Sevikyan majdnem lemásolta a saját gólját, ám ezúttal célt tévesztett.
Térfélcserét követően biztos előnye tudatában a Ferencváros alaposan visszavett a tempóból, ennek eredményeként a miskolci rivális kiszabadult az állandó szorításból, sőt, bő tíz perc után szépített is. Dejan Stankovic vezetőedző hármas cserével próbálta felrázni a fővárosiakat, de a játék képe ekkor továbbra is kiegyenlített volt, így mindkét csapat szerezhetett volna gólt: egyik oldalon a csereként beállt Klimovich a keresztlécet találta el, míg a másikon Danilovic védett nagyot. Az utolsó húsz percben ismét az FTC irányított, így a lefújásig biztosan őrizte meg a minimális előnyét.
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés