Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Egy pontot szerzett Miskolcon a Kisvárda, idén először nyert idegenben az MTK

Eurosport Magyarország

Publikálva 06/04/2024 - 21:40 GMT+2

Az MTK 2-1-re nyert a Debrecen vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának szombati játéknapján, ezzel megszerezte idei első idegenbeli győzelmét. Sikerüknek köszönhetően a kék-fehérek pontszámban utolérték a tabella negyedik helyén álló hajdúsági együttest. A játéknap másik mérkőzésén a bennmaradásért küzdő Kisvárda 1-1-es döntetlent játszott a Diósgyőr vendégeként.

Az MTK 2-1-re nyert a Debrecen vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának szombati játéknapján, ezzel megszerezte idei első idegenbeli győzelmét. (fotó: mtkbudapest.hu)

Fotó: From Official Website

Idén először nyert idegenben az MTK

Debreceni helyzetekkel indult a találkozó, mégis a vendégek szereztek vezetést bő negyedóra játék után. Innentől kezdve az MTK akarata érvényesült, a hazaiak a kapus Megyeri bravúrjainak, és a védő Lagator szép mentéseinek köszönhetően nem kerültek nehezebb helyzetbe a szünetig.
Kevesebb mint öt perccel a fordulást követően megduplázta előnyét a fővárosi alakulat, Horváth az ellenfél 16-osánál szerzett labdát, majd Bognártól kapta vissza gyönyörűen és tekert a bal alsóba. Már az 55. percben hármat cseréltek a vendéglátók, ennek pedig bő egy percen belül meg is lett az eredménye, Bárány szépített. Néhány perccel később a kapufa mentette meg az MTK-t és a folytatásban is a hajdúságiak irányítottak.
A hajrában paprikássá vált a hangulat, keményen küzdött az egyenlítésért a DVSC, de az MTK sikerrel őrizte egygólos előnyét.
OTP Bank Liga, 27. forduló:
  • Debreceni VSC-MTK Budapest 1-2 (0-1)
  • Debrecen, v.: Erdős
  • gólszerzők: Bárány (57.), illetve Kosznovszky (17.), Horváth A. (50.)
  • sárga lap: Dreskovic (84.), Dzsudzsák (85.), Ferenczi (95.), illetve Kocsis (24.), Jurina (84.), Varju (85.), Hej (95.), Nagy Zsom. (99.)

Egy pontot szerzett Miskolcon a Kisvárda

A várdai együttes sorozatban három vereség után szerzett pontot, de így is 13 pont a hátránya a már élvonalban maradást érő 10. helyen álló Újpesttel szemben. A DVTK hazai veretlenségi szériája ezzel a döntetlennel már négy találkozó óta tart.
Kiegyenlített küzdelmet hozott az első félidő, melynek során valamivel veszélyesebbnek tűnt a hazai együttes. Az első 45 percben akadtak olyan időszakok, melyekben mindkét csapatnál több hiba csúszott a játékba, ennek ellenére mindkét oldalon három volt a kaput eltaláló kísérletek száma, és ezekből egy gólt is eredményezett: a több mint négyezer néző a félidő hajrájához érve hazai vezetésnek tapsolhatott, amikor Gera Dániel ért oda a kipattanó labdára és közelről, becsúszva nem hibázott.
Fordulás után a Kisvárda kezdeményezőbbé vált, igyekezett megtartani a labdát és megfontoltan támadást vezetni, miközben úgy tűnt, a Diósgyőrnek akár az egygólos siker is elegendő lenne. A félidő derekán aztán egy kissé érthetetlen szabálytalanság következtében tizenegyeshez jutott a vendégcsapat, Cipetic pedig élt a lehetőséggel és a jobb felső sarokba lőtt. A folytatásban mindkét együttes egyre több hibával futballozott, a kapuk pedig egyre kevésbé forogtak veszélyben, így a lefújásig már nem változott az állás, a felek megosztoztak a pontokon.
OTP Bank Liga, 27. forduló:
  • Diósgyőri VTK-Kisvárda Master Good 1-1 (1-0)
  • Miskolc, 4398 néző, v: Csonka
  • gólszerzők: Gera (36.), illetve Cipetic (67., 11-esből)
  • sárga lap: Ogyincov (92.), illetve Filipovic (32.), Nikolov (92.)
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés