Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Játékosok, akik ebben a szezonban robbanhatnak be az NB I-ben

Eurosport Magyarország

Publikálva 18/07/2023 - 11:05 GMT+2

Július 28-án rajtol az OTP Bank Liga 2023/2024-es idénye, összeállításunkban három olyan labdarúgót hoztunk, akikre érdemes lesz odafigyelni a következő hónapokban.

Senkó Zsombor (Kép: ztefc.hu)

Fotó: Other Agency

Alig több, mint egy hét van az NB I új szezonjának kezdetéig, a keretek már-már véglegesnek mondhatók, a friss szerzemények beépültek a csapatokba, a felkészülési időszak a végéhez közeledik. Minden évben vannak felbukkanó tehetségek, vagy olyan játékosok, akik korábban nem tudták kimaxolni potenciáljukat - közülük igyekeztünk három nevet gyűjteni, akik a 2023/2024-es idényben jó teljesítményt nyújthatnak.

Beke Péter

Bognár György egyik legnagyobb eredménye edzőként talán nem az a fajta futball, amit a Pakssal véghez visz - emiatt sokak kedvence a megosztó tréner -, hanem az, hogy három gólkirályt adott a magyar labdarúgásnak, illetve három válogatott támadót. Egy évvel ezelőtt ki gondolta volna, Varga Barnabás lesz az NB I legjobb góllövője, aki pár évvel korábban még osztrák alsóbb osztályú együttesekben futballozott.
A center már a Ferencváros csapatát erősíti, így ismét elő kellett húzni valakit a kalapból. A Budafokkal kiváló tavaszt futó Beke Péterre esett a választás, aki a piros-feheték Magyar Kupa-menetelésében főszerepet játszott. Beke profilját nézve alaposan eltér Ádám Martintól vagy Varga Barnabástól, ugyanakkor egy másik korábbi paksi gólkirály, Hahn János szerepkörét maximálisan kitölti. Gyors, remek hatékonysággal cselez, jól érkezik a kapu elé. Amennyiben egy fizikális csatárral alkot majd párost - Böde Dániel, Könyves Norbert - jobban kidomborodhatnak az erényei, s akár zsinórban a negyedik paksi gólkirály lehet.

Pálinkás Gergő

Eddig csak NB II-es mérkőzései vannak a 26 esztendős támadónak, aki az előző idényben pályafutása legcombosabb teljesítményét rakta össze. A kiesés ellen küzdő Kazincbarcikában 10 gólig, illetve 5 gólpasszig jutott, hozzásegítve csapatát a bentmaradáshoz. Pálinkásra az előző NB I-es szezon meglepetéscsapata, a Kecskemét csapott le.
Szabó István együttese leginkább azzal küzdött tavasszal, hogy Tóth Barnának nem volt alternatívája Szabó Levente Vidihez való visszarendelését követően. A hórihorgas center tökéletesen oldotta meg a szerepkörét, ugyanakkor még egy hasonló évet nem engedhet meg magának a lila-fehér alakulat - főleg nemzetközi szereplés mellett. Pálinkás Gergő eddig kiválóan illeszkedett be a kecskeméti csapatba, három gólt szerzett a felkészülési időszakban, könnyen elképzelhető, hogy nem csak kiegészítő társa lesz Tóthnak.

Senkó Zsombor

Sokan a vészharangot kongatták a fiatal kapussal kapcsolatban, amikor a Juventustól visszatért Magyarországra, és a másodosztályú Diósgyőrt választotta következő állomásának. A tavaszi diadalmenetnek feljutás és NB II-es bajnoki cím lett az eredménye, ám Senkóról mindenkinek az MTK elleni mérkőzésen történtek maradtak meg, amikor a félidei kezdőrúgás után nem engedte egy kisgyereknek, hogy gólt lőjön.
Emiatt nem lett túlságosan közkedvelt figura a 20 éves hálóőr, de a nyáron Demjén Patrik távozása miatt a Zalaegerszeg csapott le rá ingyen. Azt már korábban tudhattuk, hogy Senkó kiváló képességekkel van megáldva, de az Union Berlin elleni találkozón megbizonyosodhattunk róla egy topcsapat ellen. Lábbal való játéka masszív előrelépés lesz Demjénhez képest - aki nem tartozik az ügyetlen kapusok közé - magabiztos a beadásoknál, és a támadásépítések egyik alappillére lesz Boér Gábornál, amennyiben a berliniek ellen látott filozófia kap előteret a következő idényben.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés