Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A NB I őszi idényének 5 negatív momentuma

Rizmayer Bence

Frissítve 21/12/2023 - 12:32 GMT+1

17 forduló után vonult téli álomra az OTP Bank Liga mezőnye. Sorozatunk első részében az idény első felének 5 negatív momentumát próbáltuk szubjektíven összeszedni.

Máté Csaba (Fotó: Pozsonyi Zita)

Fotó: From Official Website

1. Máté Csaba felállítása a Fradi kispadjáról

A Cherchesov-korszak dicstelen lezárása után a Ferencváros érdekes helyzetbe került, hiszen - első blikkre - valós B-terv nélkül kezdték el keresni a soron következő edzőt. Kubatov Gábor több interjúban elmondta korábban, hogy magyar edző nem ül az FTC kispadján, amíg ő az elnök. A beugró szerepét Máté Csaba vitte el, aki elképesztő sorozatba kezdett itthon, illetve az európai kupaporondon is.
3 gól feletti átlag az ellenfél kapuja előtt, sima Kl-csoportkörbe jutás, és ami talán a legfontosabb: a Tábor szeretetének elnyerése. A meggyőző teljesítmény sem volt azonban elég állása biztosítására, hiszen augusztus végén Dejan Stankovicot nevezték ki a Ferencváros vezetőedzőjének. A szerb szakember kétségtelenül nagy név, valamint nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, ám ősszel kisebb hullámvölgybe került a Fradi alatta, ráadásul 2016 után először nem őszi elsőként fordul a következő évre.

2. Az Újpest összeomlása

A szezont kifejezetten jól kezdte a Nebojsa Vignjevic-legénység, a Ferencváros elleni Derbit úgy várhatták, hogy győzelem esetén felzárkóznak riválisukra. A főváros lila felében először érezhették azt a szimpatizánsok, hogy reális esély van a dobogós helyekért versenyezni. Majd egy 3-0-s vereségbe szaladtak bele a Groupama Arénában - igaz, az első játékrészben nem játszott rosszabbul az Újpest, sőt!
Ezt követően nem tudtak nyerni a hátralévő 6 bajnokijukon, ráadásul ezeken az összecsapásokon csak 1 (!) pontot szereztek. A Újpest villámgyorsan a tabella alsó felében találta magát, esetükben már nem a dobogóért való harc, hanem a kiesés elől való menekülés, illetve egy esetleges edzőváltás van terítéken.

3. Fiola "fantomkiállítása" a Zalaegerszeg ellen

A sors furcsa fintora, hogy Vad II István játszotta az egyik főszereplőt a Fehérvár-Zalaegerszeg találkozón, pedig egy kiváló iramú, lüktető összecsapás volt a 7. fordulóban, 3-3-as végeredménnyel. A 60. percben Szendrei Norbert iramodott meg a fehérvári kapu felé, majd Fiola Attila szorításában elesett. Vad II játékvezető habozás nélkül kiállította a magyar válogatott védőt.
A visszajátszások alapján azonban úgy tűnt, hogy Fiola nem ért hozzá Szendreihez, valamint nem is ő lett volna valószínűleg az utolsó ember, aki találkozik a zalaegerszegi játékossal. Ennek ellenére a VAR sem talált megdönthetetlen bizonyítékot a döntés megmásítása érdekében, így 10 emberrel folytatta a Vidi. Érdekesség, hogy Vad II vezette a Puskás Akadémia-Honvéd mérkőzést az előző idény végén, melyen egy büntetőt nem adott meg a kispestieknek, ezzel részben kedvezett a Fehérvárnak a kiesés elleni harcban.

4. Senkó Zsombor parkolópályára kerülése és a ZTE vergődése

A Zalaegerszeg a jövő klubja, áll a csapat sáljain, amikor bemutatnak egy új játékost. Nem volt ez másként akkor sem, amint Demjén Patrik helyére leigazolták Senkó Zsombort. A 20 esztendős játékos eleinte kezdő volt a Zetében, ám több mérkőzésen követett el hibát, ezért a szabadon igazolható Dombó Dávidot szerezte meg ingyen a ZTE. Így Senkónak csak a szezon elején jutott pár meccs, azóta nem védett az első csapatban.
Senkó kiebrudalása csak a hab a tortán Zalaegerszegen, hiszen a nyáron több kulcsember távozott, elsősorban a védelemből. Boér Gábort szezon közben menesztették a gyenge eredmények miatt, helyét Márton Gábor vette át. A Zalaegerszeg a kiesés ellen küzd, jelenleg a 11. helyen állnak.

5. A Kisvárda szenvedése és edzőváltásai

Sokan vannak azon a véleményen, hogy a Kisvárda nem NB I-be való alakulat a mivolta miatt. Azt azonban el kell ismerni, hogy Révész Attila vezetésével a klub a semmiből lépett fel az első osztályba, ahol két évvel ezelőtt dobogón tudott zárni.
A várdaiak az évben már a 4. edzőjüket fogyasztják, hiszen Milos Kruscic után Gerliczki Máté, majd Mátyus János vette át a csapat irányítását. Utóbbi azonban novemberben felállt a kispadtól, melyre Feczkó Tamás ült le, akivel valamennyire elkezdett feljönni a Kisvárda, de mégis az utolsó helyről várják 2024-et.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés