Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Távozik a Ferencváros egyik alapembere, külföldi kalandot keres

Eurosport Magyarország

Publikálva 17/06/2023 - 12:29 GMT+2

OTP Bank Liga - Távozik a bajnok Ferencváros labdarúgócsapatától Vécsei Bálint, akivel nem hosszabbított szerződést a klub. A 29 éves válogatott középpályás búcsúját az FTC honlapján jelentette be szombat délelőtt.

Vécsei Bálint

Fotó: AFP

Labdarúgó NB I - Vécsei Bálint távozik az FTC-től

A weboldalon emlékeztettek rá, hogy Vécsei a svájci Luganótól érkezett a csapathoz 2019 végén, első mérkőzését pedig 2020. január 25-én vívta az együttesben a Paks elleni bajnoki találkozón.
Vécsei - aki a legutóbbi szezonban a bajnokságban és az Európa-ligában is alapembere volt az együttesnek - minden sorozatot és felkészülési időszakot figyelembe véve összesen 119 mérkőzésen lépett pályára a Ferencvárosban, amelynek színeiben nyolc gólt szerzett. A csapattal négy bajnoki címet szerzett és egy Magyar Kupát nyert.
A 12-szeres válogatott futballista az M1-nek a hír kapcsán elmondta, hogy januárban leültek a klub vezetőivel a hosszabbításról tárgyalni, ám nem született megállapodás, majd áprilisban egy rövid beszélgetés zajlott a felek között, végül pedig a szezon végén közölték vele, hogy nem fogják meghosszabbítani lejáró szerződését.
"Belevágnék egy külföldi kalandba, ha lesz lehetőség rá" - nyilatkozta a jövőjével kapcsolatban Vécsei Bálint, hozzátéve, hogy most is vannak érdeklődők, de szerinte az átigazolási szezon előrehaladtával még több is lesz.
A játékos azt is elmondta, hogy sikeres időszakot töltött a Ferencvárosnál.
"Játszottam szinte végig a bajnokságban és az Európa-ligában is. Úgy érzem, hogy stabil tagja tudtam lenni a Ferencvárosnak és a válogatottban is most tavasszal kezdőként tudtam játszani és ott is jól ment a játék. Most van egy kisebb sérülésem, amiből próbálok teljesen felépülni, de úgy gondolom, hogy lesznek olyan lehetőségek, amik szakmailag is jók lesznek" - mondta a futballista.
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés