Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hatalmas meglepetés: a kiesés elől menekülő Mezőkövesd kiütötte a Paksot

Eurosport Magyarország

Publikálva 14/05/2023 - 15:50 GMT+2

A kiesés elől menekülő Mezőkövesd fölényes, 6-1-es győzelmet aratott otthon a dobogóra hajtó vendég Paks felett a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Mezőkövesd - Paks (fotó: paksifc.hu)

Fotó: From Official Website

Kuttor Attila vezetőedző együttese öt nyeretlen bajnoki után gyűjtötte be újra a három pontot, amely a bennmaradás szempontjából rendkívül fontos lehet, hiszen a gárda így jelenleg öt ponttal előzi meg az utolsó előtti, még kieső helyen álló MOL Fehérvár FC-t.
Remekül kezdett a házigazda Mezőkövesd, amely Drazic révén már az ötödik percben megszerezte a vezetést.
Ezt követően a paksiak vették át a kezdeményezést és számos nagy helyzetet kialakítottak, de a kapu előtt rendre rossz megoldások születtek, vagy éppen Piscitelli védett nagyot. A kihagyott lehetőségek meg is bosszulták magukat, a Mezőkövesd egy három húzásból végigvitt akció végén a duplázó Drazic révén növelte előnyét.
Nem sokkal a szünet előtt a hazaiak "megpróbálták visszahozni" a meccsbe a Paksot, egy felesleges szabálytalanság és az azt követő VAR-vizsgálat után a hosszabbításban kaptak büntetőt a vendégek, de a góllövőlistát vezető Varga középre helyezett lövését lábbal hárította Piscitelli.
A fordulás után bő három perccel eldöntötte a három pont sorsát a Mezőkövesd, egy tetszetős akció végén Vajda higgadtan gurított a hálóba. Két perccel később Babunszki lövése még kijött a kapufáról, de a szöglet után Brtan közelről már nem hibázott.
A Paks a 68. percben két cserejátékos, Böde és Windecker koprodukciójának köszönhetően szépített, de Drazic szinte azonnal visszaállította a különbséget: a támadó Szélpált és Kinyiket is látványosan kicselezte, mielőtt kilőtte a jobb felsőt, mesterhármast elérve ezzel.
A paksiak teljesen szétestek, Drazic és Molnár a tizenhatoson belül "cicázott" két vendég védővel, mielőtt utóbbi a kapuba talált, beállítva ezzel a 6-1-es végeredményt.
OTP Bank Liga, 31. forduló:
  • Mezőkövesd Zsóry FC-Paksi FC 6-1 (2-0)
  • gólszerzők: Drazic (5., 39., 70.), Vajda S. (49.), Brtan (52.), Molnár G. (78.), illetve Windecker (68.)
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés