Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Érzékenyen érintheti a Fradit Muhamed Besic sérülése

Tokics Tamás

Frissítve 12/02/2023 - 12:41 GMT+1

A magyar bajnoki címvédő középpályását a Kisvárda ellen 0-0-ra végződő találkozó első félidejében kellett lecserélni.

Muhamed Besic - MTI/Szigetváry Zsolt

Fotó: MTI

Muhamed Besic 2021 nyarán tért vissza korábbi sikereinek helyszínére, a Ferencvároshoz. A bosnyák válogatottal világbajnokságon szereplő középpályás karrierjére rányomta a bélyeget egy súlyos térdsérülés, amikor az Evertonban futballozott. Ezt követően nem tudta visszaverekedni magát a liverpooli együttesbe, és több kölcsönszerződést követően éppen szabadon igazolható volt, amikor lecsaptak rá Hajnal Tamásék. Eleinte érezhető volt a meccsterhelés hiánya, valamint a hosszú kihagyás Besicnél, hiszen egyáltalán nem emlékeztetett régi önmagára.
A jelenleg futó idényben viszont pálfordulás állt be teljesítményét illetően, hiszen kirobbanthatatlan a Fradi tengelyéből, az Európa-ligában csak az utolsó csoportmérkőzést hagyta ki sárga lapos eltiltása miatt, a bajnokságban 16 meccsen lépett pályára. Nem mellesleg csapata legjobbja volt az utóbbi hetekben - az Újpest elleni Derbin 9 labdát szerzett, 69%-ban nyerte támadó párharcait, s csak Adama Traoré mutatott be több sikeres cselt nála.
Mondhatni Besic volt az összekötő elem a védelem, illetve a támadók között, átmenetekben roppant fontos szerepet tölt be, egyrészt a kontrák megállítása érdekében sokszor rá jön ki az ütközések felvállalása, másrészt labdakihozatalokban már-már nemzetközi szintet képvisel (újra). Aissa Laidouni távozásával a Fradi keretében két hasonló típusú játékos maradt, Besic és Anderson Esiti, viszont a brazil egyáltalán nem áraszt magabiztosságot labdás fázisokban.
Muhamed Besic a Kisvárda elleni bajnokin egy ütközést követően maradt a földön, jobb térdét fájlalta - amely korábban el volt szakadva - és le kellett cserélni. Félő, hogy ismét elszakadt a keresztszalagja a bosnyák játékosnak, ám ezt még a zöld-fehérek orosz vezetőedzője, Stanislav Cherchesov sem tudta megerősíteni a mérkőzést követően. A kiesésével minőségben csak Vécsei Bálint, illetve Anderson Esiti tudja felvenni a versenyt, hiába van ott Sigér Dávid, jelenleg csak epizódszerepet kap sérülése után Cherchesovnál. Mivel Laidouni távozott, Besic megsérült - ki tudja meddig lesz partvonalon kívül -, s eddig nem igazoltak box to box típusú futballistát télen, nagy gondban lehet a Ferencváros. Arról nem beszélve, hogy az EL-keretben nincs ott Sigér, tehát Vécsei vagy Esiti kiesésével improvizálni kell az orosz edzőnek, ami valljuk be nem volt rá jellemző magyarországi munkája során.
Besic szempontjából a lehető legrosszabbkor sérül meg, hiszen remek formába lendült, csapata legjobbja volt, ráadásul mi garantálja azt, hogy lesz-e ennél jobb lehetősége megmutatni magát nemzetközi szinten még karrierje során.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés