A találkozó elején a Debrecen egyértelművé tette, hogy nagyon szeretné megszerezni idénybeli első győzelmét, s amikor a Puskás Akadémia éppen kezdett volna kijönni a szorításból, Batik kezezése nyomán büntetőhöz jutott a házigazda.
A tizenegyest Dzsudzsák értékesítette. A gól után a felcsútiak futballoztak veszélyesebben - Colley lövése a kapufáról jött ki - és nem sokkal a szünet előtt ők is büntetőt rúghattak volna, azonban a játékvezető a VAR-vizsgálat után visszavonta a döntést les miatt.
A fordulást követően a vendégek sorra alakították ki a helyzeteket, de Hrabina a kapuban állta a sarat. A 66. percben ő nem, de a VAR újra megmentette a Debrecent, Colley ugyanis "milliméteres" lesről talált csak be.
OTP Bank Liga
Gólzápor a Nagyerdei Stadionban, győzelemmel mutatkozott be a DVSC új edzője
01/10/2022 - 17:07
A csereként pályára lépő Zahedi első labdaérintéséből egyenlíthetett volna, de Hrabina óriási bravúrral hárította fejesét. A sokadik Colley-Hrabina párharcot két perccel a vége előtt is a hazaiak hálóőre nyerte, ezúttal azonban a kipattanó Zahedi elé került, akinek nem okozott gondot az üres kapuba lőni.
Újabb egy perc múlva az utolsó felvonásához érkezett Colley és Hrabina különmeccse, ám a hazai kapus ezúttal is hárítani tudott, így gyakorlatilag neki köszönhetően szerzett pontot a csapata.
OTP Bank Liga, 5. forduló:
Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC 1-1 (1-0)
  • Debrecen, 3803 néző, v.: Berke
  • gólszerzők: Dzsudzsák (21., 11-esből), illetve Zahedi (88.)
  • sárga lap: Charleston (33.), Hrabina (79.), Deslandes (85.), illetve Komáromi (5.), Corbu (30.), Colley (52.)
MTI
OTP Bank Liga
A Puskás Akadémia otthonában is megőrizte veretlenségét a Kecskemét
19/08/2022 - 21:07
OTP Bank Liga
Győzelemmel kezdett a Fradi a bajnokságban
31/07/2022 - 20:44