Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Demjén Patrik szerződtetésével dominó-effektust indíthat el az MTK

Eurosport Magyarország

Frissítve 14/06/2023 - 17:52 GMT+2

Az MTK robbantotta az első nagyobb bombát a hazai átigazolási piacon. Az NB I-be feljutó együttes legújabb szerzeménye a Zalaegerszeg volt kapusa, Demjén Patrik. A magyar válogatott kerettag átigazolása -valószínűleg- hatással lesz több élvonalbeli klubra.

Demjén Patrik - fotó: mtkbudapest.hu

Fotó: Other Agency


A magyar labdarúgás egy poszton sosem állt rosszul, a kapusok terén mindig volt legalább egy-két komolyabb tehetség.
A jelenlegi helyzetben még az OTP Bank Ligában is találunk nemzetközi szintű játékosokat, egyikük Demjén Patrik, aki idén nyáron visszatér korábbi állomáshelyére, az MTK-ba. A fővárosi együttes egy élvonalbeli mércén rutinos, ám fejlődésre fogékony kapust szerződtetett.

Demjén a Zalaegerszeg sikereiben fontos láncszem volt, a zalaiakkal az előző idény végén Magyar Kupát nyert, ez mellett Marco Rossi szövetségi kapitány júniusban második alkalommal hívta meg a válogatott keretébe. Lábmunkája kiemelkedő, bravúrjaival rengeteg pontot hozott a Zetének.

Mivel a 25 éves futballista minden bizonnyal elsőszámú opció lesz Horváth Dávid csapatában, a kecskeméti kölcsönből visszatérő Varga Bence előtt szabad az út, hiszen csere aligha akar lenni az újoncnál - jogosan vetődik fel a kérdés, hogy az előző szezon egyik legjobb kapusa miért nem kell az MTK-nak.

Varga Bence nagyon valószínű, hogy harmadik alkalommal is a Kecskeméthez kerül, ám ezúttal már végleg a lilák játékosa lenne. Szabó István irányítása alatt már az NB II-ben kezdő opció volt, majd az NB I-be való feljutás után újabb évre kölcsönvették a kapust, aki az ezüstérmes kecskemétiek egyik legjobbja volt. Kecskeméthez kapcsolódó információ, hogy Varga Ádám visszatér a Ferencvárosba, és ott folytatja pályafutását.

Zalaegerszegen eközben már keresik Demjén utódját, akinek csak 5 alkalommal nem kezdődött a nevével a kék-fehérek kezdőcsapata bajnoki mérkőzésen az elmúlt 4 évben. A hírek szerint a korábban Juventusban pallérozódó Senkó Zsombort szerződtetné a ZTE. Az előző szezont Diósgyőrben töltő hálóőr hasonló skillekkel rendelkezik, mint Demjén, így ésszerű megoldás lenne az átigazolása.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés