Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Megszakadt az Újpest nyeretlensége az MTK ellen

Eurosport Magyarország

Frissítve 03/04/2022 - 17:15 GMT+2

Az Újpest otthon 2-0-ra legyőzte a sereghajtó MTK együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának vasárnapi játéknapján. A lila-fehérek közel hét év után tudták először legyőzni a városi riválist.

MTK-Újpest

Fotó: MTI

A kezdés után közepes iram mellett kevés kockázatot vállaltak a csapatok, majd Beridze révén a 7. percben kapufáig jutott az Újpest. Eközben az MTK nem tudott akciót eljuttatni a rivális kapujáig, ugyan Stieber lesről indulva betalált, de így érvénytelen volt a gól. A hajrában Zivzivadze lépett ki ziccerben, ám Szépe blokkolta a lövést.
A szünet után mindkét oldalon nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak a csapatok, így azonban több hiba is csúszott a játékba. A 62. percben két friss embert érkezett az újpestiekhez, egy perccel később ők hozták össze a hazaiak vezető találatát: Bjelos kiugratásából Katona volt eredményes.
Lüktető maradt a játék, az MTK próbált nyomást gyakorolni, kevés sikerrel. A 82. percben Zivzivadze egyéni villanása újabb hazai gólt ért - a télen szerződtetett támadó hatodik újpesti fellépésén hatodik találatát szerezte -, ezzel eldőlt az összecsapás.
Az Újpest 2015 májusa óta nem tudta otthon legyőzni az MTK-t, amelytől azt követően négy döntetlen mellett ötször kikaptak. A két együttes legutóbbi egymás elleni 15 mérkőzését tekintve csupán másodszor nyertek a lila-fehérek.
OTP Bank Liga, 26. forduló:
Újpest FC-MTK Budapest 2-0 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 3269 néző
gólszerzők: Katona (63.), Zivzivadze (82.)
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés