A Debreceni VSC egygólos győzelmet aratott a Mezőkövesd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának keddi nyitómérkőzésén, így éppen mostani riválisát megelőzve feljött a nyolcadik helyre.
A hajdúsági együttes két egymás utáni vereséget követően diadalmaskodott ismét, míg a kövesdiek sorozatban másodszor kaptak ki.
A Debrecen ezzel nagy lépést tett az élvonalban maradás felé, igaz, matematikailag még nem biztosította be NB I-es tagságát.
OTP Bank Liga
Meglesz a Fradinak a 34. bajnoki cím? Kezdődik a labdarúgó OTP Bank Liga 121. idénye
28/07/2022 11:31
Mezőkövesd Zsóry FC-Debreceni VSC: 0-1 (0-1)
Mezőkövesd, v: Bognár
Gólszerzők: Pávkovics (45.)
Sárga lap: Madarász (59.), Babati (87.), illetve Pávkovics (87.)
Mezőkövesd Zsóry FC:
Tordai - Farkas (Babati, 71.), Pillár, A. Lukic, Vadnai - Madarász (Besirovic, 64.), Cseke, Cseri, Vajda - Drazic (Csurko, 65.), Jurina
Debreceni VSC:
Gróf - Kusnyír, Pávkovics, Deslandes, Korhut (Ferenczi, 77.) - Varga J., Da. Babunski - Dzsudzsák (Bévárdi, 77.), Baráth P., Sós (Bódi, 52.) - Tischler (Do. Babunski, 69.)
Nem tartogatott nagy izgalmakat az első félidő, melynek során túlnyomó részt a mezőnyben folyt a küzdelem. A hazaiak és a vendégek is ritkán jutottak igazán nagy lehetőségig, ugyanakkor a védelem mindkét oldalon tett arról, hogy egyszer-egyszer helyzet alakuljon ki a kapuk előtt. A szünet előtti utolsó pillanatokban aztán az egyik mezőkövesdi védekezési hiba gólt eredményezett, Sós centerezését Pávkovics senkitől sem zavartatva tudta kapásból 13 méterről a jobb felső sarokba bombázni.
Fordulás után jóval többet birtokolta a labdát a hazai együttes, amely a támadásokat is jobban erőltette riválisánál. A hajrá kezdetéig gólig nem, viszont kapufáig eljutott a Mezőkövesd, miközben a Debrecen arra figyelt leginkább, hogy megőrizze minimális előnyét. Az utolsó tíz percben "felborult" a pálya, a kövesdiek az egyenlítésért hajtottak, a hajdúságiak viszont sikeresen kivédekezték a hátralévő időt, így fontos győzelmet arattak.
Forrás: MTI
OTP Bank Liga
Hiába a győzelem a Debrecen ellen, kiesett az MTK
15/05/2022 16:25
OTP Bank Liga
A kiesésről és az európai kupaszereplésről is dönthet a hétvégi forduló az OTP Bank Ligában
28/04/2022 07:38