A Budapest Honvéd otthon 1-0-s vereséget szenvedett a 23. perctől emberhátrányban játszó, címvédő Ferencvárostól a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójának szombati játéknapján.

Jó iramú, kiegyenlített mezőnyjátékkal indult a találkozó, aztán a 16. percben a vendégek szereztek vezetést: Nguen 15 méterről, középről, fordulásból leadott lövése a blokkolni szándékozó Batik kézfején is irányt változtatott még. Támadásban maradt, de a 23. percben megfogyatkozott a vendégcsapat: Botka rántotta le a 16-os előterében a ziccerben lévő Nagy Dominikot, amiért piros lapot kapott. A Honvéd próbálta érvényre juttatni létszámfölényét, de csak rövid ideig volt képes irányítani a játékot. A Ferencváros gyorsan rendezte sorait, és a hajrában még lövésekre is futotta az erejéből.
A szünet után fegyelmezetten, zártan védekezett a vendégcsapat, az így területhez jutó hazaiaknak pedig lehetőségeik is adódtak. A Ferencváros kontrái azonban mindig veszélyt jelentettek, R. Mmaee a lécet is eltalálta, és később Szappanos bravúrjai kellettek ahhoz, hogy minimális maradjon a különbség. A hajrához közeledve támadó szellemű játékosok becserélésével kockáztatott a házigazda, amely kapura sokáig nem jelentett veszélyt, és a hajrában ugyan Dibuszt is megdolgoztatták a kispestiek, egyenlíteniük nem sikerült.
OTP Bank Liga
A Fradi idegenbeli győzelemmel zárta a szezont
14/05/2022 14:50
A Ferencváros legközelebb csütörtökön, az Európa-liga csoportkörében lép pályára, ahol a nyitófordulóban a Bayer Leverkusen vendége lesz.
OTP Bank Liga, 6. forduló: Budapest Honvéd FC-Ferencvárosi TC 0-1 (0-1)
  • Bozsik Aréna, 4046 néző, v.: Karakó
  • gólszerző: Nguen (16.)
  • sárga lap: Pantelic (25.), Zsótér (48.), Klemenz (58.), illetve R. Mmaee (31.), S. Mmaee (87.)
  • kiállítva: Botka (23.)
Budapest Honvéd:
Szappanos - Lovric, Batik, Klemenz, Tamás K. (Balogh N., 72.) - Pantelic (Nono, a szünetben), Hidi (Eppel, 61.) - Bőle (Machach, 72.), Zsótér (Talys, 84.), Nagy D. - Lukic
Ferencváros:
Dibusz - Botka, Blazic, S. Mmaee, Civic - Vécsei, Laidouni - Zubkov (Wingo, 26.), Zachariassen (Uzuni, 65.), Nguen (Somália, 65.) - R. Mmaee
OTP Bank Liga
Ez már Fradi-korszak, és nincs nagyon, ami megállítaná őket
25/04/2022 15:47
OTP Bank Liga
Zsinórban negyedszer bajnok a Ferencváros, ráadásul épp az ősi rivális legyőzésével
24/04/2022 17:57