A sereghajtó Gyirmót a bajnok és kupagyőztes Ferencvárostól elszenvedett 2-1-es vereséggel búcsúzott az élvonaltól a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójának szombati játéknapján.
OTP Bank Liga, 33. (utolsó) forduló:
Gyirmót FC Győr-Ferencvárosi TC 1-2 (0-1)

Gyirmót, 2628 néző, v.: Zierkelbach
Gólszerző: Varga B. (57.), illetve Bassey (45+1.), Civic (78.)
Sárga lap: Hasani (43.), Szegi (50.), illetve Redzic (82.)
OTP Bank Liga
Szerződést hosszabbított a Fradi norvég gólgyárosa
16 ÓRÁJA
Gyirmót FC Győr:
Rusák - Szegi, Csörgő, Széles, Zeke - Ventúra (Hajdú, a szünetben), Vass (Radics, a szünetben), Nagy P. (Kovács D., 83.) - Hasani (Herjeczki, a szünetben), Varga B., Medgyes (Simon A., 78.)
Ferencvárosi TC:
Bogdán - Wingo, S. Mmaee, Dvali, Civic - Besic, Loncar (Zachariassen, 84.) - Zubkov (Marquinhos, 74.), Marin (Sigér, 62.), Gavric (Redzic, 62.) - Bassey (Lisztes, 74.)
A mérkőzés menete:
Felszabadult játékot hozott a már bajnok Ferencváros és a sereghajtóként biztos kieső Gyirmót összecsapásának első félideje. A csapatok támadó futballal szórakoztatták a közönséget, de az esélyesebb fővárosiak voltak veszélyesebbek. A zöld-fehérek sokáig nem tudták gólra váltani fölényüket, mígnem a szünet előtti utolsó pillanatokban Bassey sokadik helyzetét végül gólra váltotta.
A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, azaz az FTC jó lehetőségeket dolgozott ki, de Rusák remek védéseinek köszönhetően nem nőtt a különbség. A hazaiak aztán szórványos támadásaik egyikéből váratlanul egyenlítettek, sőt, majdnem a vezetést is megszerezték, de a második góljukat les miatt érvénytelenítették. A fővárosi csapatot nem zavarta meg a rövidzárlat, továbbra is fölényben játszott, végül Civic góljával megérdemelten távozott három ponttal Gyirmótról.
Forrás: MTI
OTP Bank Liga
Ez már Fradi-korszak, és nincs nagyon, ami megállítaná őket
25/04/2022 15:47
OTP Bank Liga
Zsinórban negyedszer bajnok a Ferencváros, ráadásul épp az ősi rivális legyőzésével
24/04/2022 17:57