Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Fradi a Mezőkövesden vezette le az Európa-ligás feszültséget

MTI

Publikálva 28/11/2021 - 20:32 GMT+1

A címvédő és listavezető Ferencváros háromgólos győzelmet aratott a Mezőkövesd otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén.

A mezőkövesdi Aljakszandr Karnyicki és Kocsis Gergő Bence (j), valamint a ferencvárosi Ryan Mmaee (j2) a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában játszott Mezőkövesd Zsóry FC-Ferencvárosi TC mérkőzésen Mezőkövesden 2021. november 28-án. MTI/Vajda János

Fotó: MTI

Labdarúgó NB I - Mezőkövesden is nyert a listavezető Ferencváros

A hazaiak a mostani idényben először kaptak ki otthon, míg az FTC továbbra is százszázalékos idegenben, ráadásul legutóbb október 16-án kapott gólt a bajnokságban.
OTP Bank Liga, 14. forduló: Mezőkövesd Zsóry FC-Ferencvárosi TC 0-3 (0-2)
Mezőkövesd, v.: Bogár
gólszerzők: R. Mmaee (7., 11-esből), Nguen (40.), Boli (87.)
sárga lap: Kocsis (23.), Vadnai (49.), Madarász (57.)
Mezőkövesd:
Tordai - Vadnai (Derekas, 79.), Kocsis, Pillár, Lakveheliani - Cseke, Karnyicki (Calcan, a szünetben) - Besirovic (Madarász, a szünetben), Cseri, Nagy D. (Vojtus, 66.) - Jurina (Drazic, a szünetben)
Ferencváros:
Dibusz - Wingo (Botka, 60.), Blazic, Kovacevic, Cabraja (Dvali, 60.) - Besic, Laidouni - Zachariassen, Marin (Loncar, 66.), Nguen (Mak, 80.) - R. Mmaee (Boli, 80.)
Szakadó esőben kezdődött a mérkőzés, amelyen a vendégek hamar vezetéshez jutottak: Ryan Mmaee-t Besirovic felrúgta a 16-oson belül, és a megítélt büntetőt a sértett magabiztosan értékesítette. A játéktér egyes részein megállt a víz, ezek a tócsák többször megtréfálták a játékosokat, emiatt sok volt a játékmegszakítás, a szabadrúgás, bedobás. A hazaiak aktívabbak voltak támadásban, több helyzetet is kialakítottak Dibusz kapuja előtt, de a befejezésbe rendre hiba csúszott, míg a másik oldalon Nguen egy kontrából tovább növelte a Ferencváros előnyét.
A mezőkövesdiek vezetőedzője, Supka Attila három cserével frissítette csapatát a szünetben, de ez sem használt. Bár többet volt a vendégek térfelén a labda, igazán nagy gólhelyzet nem alakult ki, a hazai támadásokból hiányzott az átütőerő. A zöld-fehérek magabiztosan őrizték előnyüket, sőt, a hajrában még növelték is azt, s végül megérdemelten vitték el a három pontot.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés