A címvédő Ferencváros a 92. percben lőtt góllal legyőzte a Budapest Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának nyitómérkőzésén, szombaton.

OTP Bank Liga, 17. forduló:

  • Ferencvárosi TC-Budapest Honvéd FC 1-0 (0-0)
OTP Bank Liga
Kikapott a Ferencváros, idegenben először vesztettek pontot az NB I idei kiírásában
12/12/2021 17:41
Groupama Aréna, 7011 néző, v.: Iványi
gólszerző: Uzuni (92.)
sárga lap: Nguen (58.), Vécsei (61.), Uzuni (93.), illetve Lovric (22.), Klemenz (55.), Nono (90.), Baráth (96.), Hidi (96.)
Ferencváros:
Dibusz - S. Mmaee, Blazic, Kovacevic, Dvali - Vécsei, Loncar (Laidouni, 61.) - Zubkov (Szánthó, 73.), Nguen (Marin, 73.), Uzuni (Zachariassen, 97.) - R. Mmaee
Honvéd:
Szappanos - Lovric, Baráth, Klemenz, Tamás K. - Nagy G., Nono (Hidi, 96.), Pantelic, Zsótér - Nagy D. (Kerezsi, 93.), Lukic (Balogh N., 88.)
Az első félidő hazai mezőnyfölényt hozott, ami viszont kevés lehetőséggel párosult. Leginkább amiatt, hogy a jól záró ellenféllel szemben váratlant nem mertek húzni a ferencvárosiak, a védelem két szélén pedig olyan játékos kapott náluk lehetőséget, akik alapesetben a hátsó sor közepén szoktak játszani, így viszont a támadásokat nem tudták kellően hatékonyan támogatni. A vendégek a szünet előtti hajráig képtelenek voltak akciót indítani, akkor azonban percek alatt többször is veszélyeztették Dibusz kapuját, akinek védenie is kellett.
A második félidőben ritmust váltott a Ferencváros, de akkor a passzok pontossága miatt nem tudták fölényüket gólra vagy legalább helyzetekre váltani. A játékrész közepén Szappanos bravúros vetődéssel tolta oldalra Nguen szabadrúgását, nem sokkal később aztán egy kispesti akció végén Pantelic esett el Kovacevic szorításában a hazai tizenhatoson belül. Percekig állt a játék a büntetőgyanús eset kapcsán, majd a VAR megállapította, hogy a vendégek kontráját lesállás előzte meg. A mérkőzés a hosszabbítás elején dőlt el, amikor Szánthó harcolt meg a labdáért a kispesti 16-os bal oldalán, majd Uzuni közelről volt eredményes.
A Ferencváros legutóbbi hat meccsén mindig a Honvéd fölé kerekedett, ötödször egygólos különbséggel, negyedszer 1-0-ra.
UEFA Európa-liga
Győzelemmel zárta idei európai kupaszereplését a Ferencváros
09/12/2021 22:02
OTP Bank Liga
A Ferencváros hazai pályán szenvedett meg a Puskás Akadémia ellen
04/12/2021 17:06