"A házi karantén időszakában a csapat a szakmai stáb irányításával virtuális edzéseket végez, hogy jó erőállapotban maradjon. A nehéz körülmények ellenére elfogadjuk a helyzetet, és mindent megteszünk, hogy sikeresen zárjuk a szezont" - mondta Arne Friedrich sportigazgató.
Csütörtök reggel derült ki, hogy Dárdai Pál vezetőedző, Admir Hamzagic másodedző, és a csatár Dodi Lukebakio koronavírustesztje is pozitív lett. Mindhárman tünetmentesek, és karanténba kerültek, ahogyan a kontaktszemélynek számító edző, Andreas Neuendorf is. Estére kiderült, hogy egy újabb berlini játékos, Marvin Plattenhardt is megfertőződött, ezért péntektől kéthetes karantén vár az egész csapatra és a szakmai stáb minden tagjára.
https://i.eurosport.com/2021/04/11/3028083.jpg
Foci-vb
Simán lehet, hogy egy sötét ló lepi meg a sztárcsapatokat a foci vb-n
16/11/2022 - 13:19
Detlef Wagner, a Charlottenburg-Wilmersdorf járási hivatal illetékes tanácsosa pénteken megerősítette, hogy ugyanaz a rendelet vonatkozik a sportklubokra, amely például az iskolákra és a kórházakra, ennek értelmében pedig az április 29-ig tartó karanténkötelezettség automatikusan meghosszabbodik, ha az elszigeteltség ideje alatt újabb pozitív esetre, vagy esetekre derül fény. Amennyiben ez bekövetkezne, a fővárosi csapat számára veszélybe kerülne a bajnokság befejezése.
A klub honlapjának beszámolója szerint már kérvényezték a Mainz, a Freiburg és a sereghajtó Schalke elleni mérkőzések elhalasztását.
"Egészségügyi szempontból ez abszolút helyes lépés, szakmai szempontjából viszont érzékenyen érint minket, mert május 22-ig hat mérkőzés vár ránk, amelyeken ki kell harcolnunk a bennmaradást" - mondta Arne Friedrich.
Rune Jarstein volt az első Hertha-játékos, aki megfertőződött, a norvég kapus pozitív teszteredményét április 5-én jelentette be a klub. A sportigazgató ennek kapcsán elmondta, a legutóbbi válogatott szünetben ismét szigorítottuk a higiéniai intézkedéseken, de ez nem bizonyult elégségesnek.
https://i.eurosport.com/2020/05/28/2825016.jpg
A Hertha BSC a 18 csapatos tabella 15. helyén áll.
Forrás: MTI
Labdarúgás
Szalai Ádám: Kint sztáredzők által elismert közönségkedvenc, itthon a közutálat tárgya
21/09/2022 - 14:33
Labdarúgás
Dárdai Pál: csak pénzért nem megyek sehova
12/09/2022 - 17:42