Olaszul a con te kifejezés annyit jelent: veled.
El lehet képzelni, hány újságnál és internetes oldalnál lőtték el ezt a szójátékot Antonio Conte kinevezését követően. A La Gazzetta dello Sport pénteken az "Olaszország veled kezdi újra" címmel jelent meg, és további három oldalon keresztül foglalkozott az új szövetségi kapitánnyal.
Aki két évre, 8.2 millió euróért írt alá, így a világ egyik legjobban fizetett kapitányává válik. Azért csak az egyik legjobban fizetetté, mert Fabio Capello és Roy Hodgson még előtte áll a sorban.
Euro 2020
Sima győzelmet arattak a belgák Szentpéterváron az oroszok ellen
3 ÓRÁJA
Persze az alapfizetés mellé nagyjából 1 milliós bónusz is jár a szponzoroknak, főleg a válogatottat 2003 óta támogató Pumának köszönhetően. Ezt a kis pluszt Conte, háromféleképpen érheti el:
1, kivezeti a válogatottat a következő Európa-bajnokságra
2, Legalább öt helyet javít csapatával a világranglistán (Olaszország most a 14.)
3, Eb döntőbe vezeti a válogatottat.
És épp ez az érdekes része a történetnek. Hazai szinten ugyanis mindent megnyert a Juventusszal (sorozatban háromszor volt bajnok), de a nemzetközi kupákban nem alkotott nagyot. Máig fájó pont számára a Galatasaray elleni BL búcsút jelentő vereség.
Conte játékosként két nagy tornán (1994 és 2000) szerepelt a válogatottban, vagyis kétszer veszített döntőben.
2016-ban már aranyérmet várnak tőle.
Klubszinten azonban elképesztően sikeres. Hét év alatt eljutott a csúcsra. Ezért is áll mögötte szinte mindenki. Buffon úgy fogalmazott: "Conte az a szakember, akit az olaszok 95%-a szeret és elismer". 
Pedig, nem úgy indult az új kapitány edzői karrierje, hogy messzire jut. Első állomáshelyén a Serie B-s Arezzonál kilenc nyeretlen meccsel kezdett, végül egy menesztés, majd egy gyors visszahívás után kiesett a csapattal. Ezt követően a leccei születésű szakember az ősi rivális Barinál vállat munkát, és a csapattal 2009-ben feljutott az élvonalba. Egy rövid bergamoi kitérő után a Sienát szintén felvitte a Serie A-ba (az ügyészség szerint ekkor felejtett el jelenteni két bundagyanús meccset), majd jött volt csapata, a Juventus ajánlata. A történet innentől kezdve sokak számára ismert. A legutóbbi idényben 102 szerzett ponttal lett bajnok, és 19 hazai meccséből, 19-et megnyert.
Három scudetto után, most 2016-ig "megkapta" az olasz válogatottat.
A szövetség szintén nemrég kinevezett elnöke, Carlo Tavecchio így indokolt a bejelentést követően: "Pont ő kellett nekünk. Egy olyan erős kezű egyéniség, mint Conte".
Adja magát a kérdés: milyen csapattal vágnak neki a olaszok a következő selejtezősorozatnak?
A sajtó szerint kezdetben nem sok újítást láthatunk, vagyis marad a Conte által kedvelt 3-5-2-es hadrend.

Ebben a felállásban játszhat az olasz válogatott Conte első mérkőzésén. (Grafika: La Gazzetta dello Sport)

Fotó: Eurosport

A kapussal együtt négy tagú védelemben egyértelmű a Juvés fölény, egyedül Ranocchia nem a torinóiak játékosa. Őt még a Juventus edzőjeként Conte nagyon szerette volna megszerezni. Vagyis, a jövőben biztosan számít rá. Pirlo mellett Candreva és Darmian lehet a két szélső, De Rossi pedig mindenki szerint hasznosabb a középpályán, mint hátrébb. Marchisio ugyan a Conte éra első két meccsét valószínűleg kihagyja, de az ő helye is megkérdőjelezhetetlen. Elöl a vb-ről lemaradó Rossi lehet Balotelli ékpárja, aki nyilván megkapja az esélyt az új kapitánytól. Viszont ha valaki, akkor Conte nem szórakozik majd, az első fegyelmezetlenség esetén kiteszi a keretből a Milan csatárát. A Dortmundhoz igazoló Immobile szerepe erősen függ attól, mennyi lehetőséget kap az új csapatában.

A jövőben, akár ebben a felállásban is játszhatna az olasz válogatott.(Grafika: La Gazzetta dello Sport)

Fotó: Eurosport

A Gazzetta szerint könnyen elképzelhető, hogy Conte idővel átáll a 4-2-3-1-es felállásra. Ebben a hadrendben, már nem szerepelne a visszavonulás gondolatával a vb után is eljátszó Pirlo, és Barzagli bekerülhetne a védelembe. Az új felállás esetén a Fiorentina támadója, Giuseppe Rossi lenne az egy szem csatár, Balotelli pedig, egy kicsit visszavonva játszhatna. Verratti és Candreva mellett.
Antonio Conte szeptember 4-én mutatkozhat be az olasz kispadon. Bariban, Hollandia ellen.
Még szerencse, hogy nem Leccében.
A szülővárosában. Ahol árulóként tekintenek rá.
Euro 2020
A sokkoló események után a finnek legyőzték Dániát
4 ÓRÁJA
Euro 2020
Eriksen állapota stabil, 20:30-kor folytatódik a dán-finn mérkőzés
7 ÓRÁJA