Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Viva España! - Spanyolország nyerte a női labdarúgó-világbajnokságot

Eurosport Magyarország

Frissítve 20/08/2023 - 14:46 GMT+2

Spanyolország válogatottja nyerte az Ausztráliában és Új-Zélandon rendezett női labdarúgó-világbajnokságot, miután a vasárnapi, sydney-i döntőben 1-0-ra legyőzte Anglia csapatát.

Spanyolország válogatottja nyerte az Ausztráliában és Új-Zélandon rendezett női labdarúgó-világbajnokságot, miután 1-0-ra legyőzte Anglia csapatát.

Fotó: Getty Images

Az már a finálé előtt biztos volt, hogy új bajnokot avatnak, mivel mindkét együttes - a feltörekvő spanyol és az Európa-bajnok angol is - először játszhatott a vb-címért. A mérkőzést Olga Carmona Garcia 29. percben szerzett gólja döntötte el. A spanyolok a második félidőben büntetőt hibáztak.
Az angol válogatott évek óta a nemzetközi élmezőnyhöz tartozik, az előző két világbajnokságon harmadik és negyedik helyen végzett. Most előrébb lépett, de a tavalyi Eb-győzelem után a vb-diadal egyelőre nem jött össze.
Spanyolország az Egyesült Államok, Norvégia, Németország és Japán után az ötödik ország, amely világbajnokságot nyert női futballban, illetve Németország mellett az egyetlen, amely a férfiaknál és a nőknél is rendelkezik vb-címmel.
A spanyolok eddig nem voltak érmesek egyetlen felnőtt világversenyen sem, ráadásul az sem az ő sikerüket vetítette előre, hogy 2022-ben zendülés tört ki a nemzeti együttesben, 15 játékos mondta le a válogatottságot mentális egészségének megóvására hivatkozva. Akkor a futballisták professzionálisabb környezet kialakítására szólították fel a szövetséget. Ugyanakkor az ország utánpótláscsapatai évek óta sorra nyerik a világ- és Európa-bajnokságokat, illetve hárman - a középpályás Aitana Bonmati, a támadó Mariona Caldentey és a védő Ona Batlle - kibékültek a szövetséggel és visszatértek a válogatottba.
Eredmény, döntő (Sydney):
  • Spanyolország-Anglia 1-0 (1-0)
  • gól: Carmona (29.)
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés