A Paris SG katari tulajdonosai 2017-ben Neymar leigazolásával is próbálták jelezni, hogy az európai labdarúgás legjobb klubjai közé akarják emelni a klubot. Céljuk mindig is a Bajnokok Ligája megnyerése volt, de ezt még a 220 millió euróért leigazolt brazil csatár segítségével sem tudták elérni. Neymar nem egyetlen nagy nevű sztárként érkezett, de az igazolások sokszor a csapat szerkezetének rovására ment.
Most már Nasser Al-Khelaifi is megelégelte a viszonylagos eredménytelenséget és eldöntötte, hogy változtatásokra van szükség. Az új projekt főszereplője Kylian Mbappé lesz, aki a hírek szerint nem csak a pályán lesz a középpontban, hanem a szakmai elképzelésekbe is beleszólást kapott. Bár még mindig nincs semmilyen hivatalos hír róla, de meglepő lenne, ha a következő szezont még Mauricio Pochettino vezetésével kezdené meg a csapat.
Az argentin edző mellett a legnagyobb távozó Neymar lehet. A brazilnak a katari elnök a sajtó nyilvánossága előtt üzent nemrég. Nem csak a pályán nyújtott teljesítményével elégedetlenek, hanem az edzésmunkáját is kifogásolták, valamint a feleslegesen összeszedett eltiltásait és sok sérülését is felemlegették vele kapcsolatban. Neymar korábban elmondta, hogy nem áll szándékában távozni, de ezek után már másképp látja a saját helyzetét.
Premier League
Se bizalom, se játékidő? Marad padot melegíteni Pulisic, vagy összejöhet neki egy jó év?
17/08/2022 - 12:40
Nagyban nehezíti a brazil eladását, hogy szerződése 2027-ig szól és évente nagyjából 40 millió eurós a fizetése. Kevés olyan csapat van, amelyik képes és hajlandó is lenne megadni ezt a pénzt neki. A héten a PSG vezetői tárgyaltak Neymar édesapjával, aki egyben az ügynöke is. A részükről egyértelmű volt a helyzet: 200 milliós bánatpénzért cserébe hajlandóak felbontani a szerződést.
Csak összehasonlításként: ez az összeg megegyezik azzal, amennyit a Chelsea új tulajdonosa hajlandó lenne az idei nyáron új játékosokra költeni, pedig náluk valószínűleg nem csak egy új ember szükséges. És ha már a londoniaknál tartunk; a pletykák szerint Thomas Tuchel hajlandó lenne kimenekíteni a szorult párizsi helyzetéből Neymart.
A német edző korábban már dolgozott együtt a brazillal a PSG-nél, 2018 és 2020 között másfél évig. A csapat ekkor érte el legjobb nemzetközi eredményét, miután döntőbe jutott a Bajnokok Ligájában. A beteljesülés végül nem jött össze, 2020 év végén Tuchelnek távoznia kellett.
Most Londonban állhat össze újra Neymarral, akit még a korábbi párizsi és válogatottbeli társa, Thiago Silva is próbál meggyőzni, hogy mégsem olyan rossz a Premier League. Korábban Neymar kizártnak tartotta, hogy valaha Angliába igazoljon, de könnyen előfordulhat, hogy nem marad számára más lehetőség. Hiába térne vissza szíve szerint Barcelonába, a katalánok egyelőre - a fizetési keretük nagysága miatt - az ingyen igazolt játékosaikat sem tudják regisztrálni a spanyol ligánál.
Az ESPN értesülései szerint az első tapogatózó tárgyalások már megtörténtek a Chelsea és Neymar képviselői között, nagy kérdés, hogy vajon a konkrét ajánlatig eljutnak-e a londoniak.
Labdarúgás
Ferguson pizzája, a Real-Barca-balhé, és egyéb cicaharcok – amikor elszabadulnak az indulatok
15/08/2022 - 19:34
Premier League
Tuchel bírózott egyet, Conte a csapatát dicsérte – így látták a felek a Chelsea-Spurs mérkőzést
15/08/2022 - 07:53