A korábbi brazil csillag, Juninho Pernambucano azt mondta, hogy Neymarnak "meg kell kérdőjeleznie önmagát és végre felnőnie", miután a PSG-hez csak a pénz miatt igazolt, honfitársát ráadásul a hazájában tapasztalt kapzsiság kultúrájának követőjének nevezte.


Neymar 2017-es, világrekordot jelentő klubváltása, átigazolási díja jól ismert és története, a Barcelona és a PSG közötti hercehurcája még mindig napirenden van. Újra és újra felmerül visszatérésének lehetősége a Barcához, és Lionel Messihez. 
A 43-szoros brazil válogatott Juninho 20 éves játékos-pályafutása védjegyének a szenzációs szabadrúgásai számítottak. Úgy érzi, hogy egy olyan országban nőtt fel, amelyben minden más helyett a pénz számít, ez viszont rossz döntésekhez vezet.
Tokyo 2020
Tokió 2020 - Labdarúgás - Spanyolország-Argentína összefoglaló
19 ÓRÁJA
Neymar átigazolási rekordja évekig szimbolizálhatja a járvány előtti időszakot | Eurosport
Abban az egy dologban egyetértenek a szakértők, hogy hosszú évekbe telhet, mire a labdarúgás pénzügyi tekintetben újra eléri a járvány előtti szintet. Jonathan Wilson szerint utoljára az 1930-as években szembesült hasonló mértékű válsággal a sportág, ami akkor évekre bebetonozta az átigazolási rekordokat. Az angol szakíró most is hasonlóra számít.
"Brazíliában arra tanítottak minket, hogy csak a pénzzel törődjünk, de Európában más a mentalitás. Öntudatlanul készítettem karriertervet, mert egy másik nagy klubba akartam menni Brazíliában, és nem csak a sport miatt. 
Arra tanítottak, hogy menjek oda, ahol a legtöbbet fizetnének nekem. Ez a brazil út. Nézzük meg Neymart! Csak a pénz miatt igazolt a PSG-hez. A PSG mindent megadott neki, mindent, amit akart, és most a szerződése vége előtt akar távozni onnan. De itt az ideje, hogy visszaadjon valamit és hálát mutasson. Cserében. 
Neymarnak mindent meg kell tennie a pályán, teljes lelkesedést, felelősségvállalást és vezérszerepet kell mutatnia. 
A probléma az, hogy a brazil  intézményrendszer kapzsisággal rendelkezik és mindig több pénzt akar. Ezt tanították nekünk és mi meg is tanultuk."
Juninho is gyorsan megismételte a hibát annak a kultúrának a hatására, amelyben felnőtt.
"Ez egyszerűen az, amit megtanult. Különbséget kell tennem Neymar mint játékos és Neymar mint személy között. Játékosként a világ első három focistája között van, Cristiano Ronaldo és Leo Messi szintjén. 
Gyors, kemény, sok gólt szerez és gólpasszokat is ad, mint egy igazi 10-es. De magánemberként, azt hiszem, bűnös, mert szembe kell néznie önmagával és fel kell nőnie. 
Jelenleg azonban csak azt csinálja, amit az élet megtanított neki."
A Juventus klasszis védője elárulta, Mbappé miért jobb, mint Neymar | Eurosport
A Juventus középhátvédje, Giorgio Chiellini úgy véli, hogy Kylian Mbappe fogja felvenni Lionel Messi és Cristiano Ronaldo levetett palástját, amikor a két világklasszis visszavonul, a Paris Saint-Germain francia világbajnoka az olasz védő szemében jobb, mint annak párizsi csapattársa, Neymar.
Az egykori pazar középpályás megjegyzései bosszantották a PSG sportigazgatóját és honfitársát, Leonardót, aki sürgette őt és a lyoni elnököt, Jean-Michel Aulas-t, hogy hagyja abba a fővárosi klubról folytatott beszédet.
"Nem értem, miért beszél annyit Aulas a PSG-ről, Juninho pedig most a PSG-ről és Neymarról. Jobb lenne a saját klubjukról beszélni. Nem a Lyon helyzetéről beszélünk, és arra kérem az OL-t, hogy ne beszéljünk a játékosainkról és a klubunkról."
Az egész brazil kultúra egészére kiterjesztve Juninho beszélt Jair Bolsonaro elnöknek a koronavírus-járvány rossz kezeléséről, Brazília a második legrosszabb ország a világon a napi megbetegedések és halálesetek szempontjából.
Neymar állítólag marad Párizsban, de mi lesz így Messivel? | Eurosport
A koronavírus-járvány miatt március közepe óta megállt a sportélet a francia labdarúgó-bajnokságot például egy tollvonással szüntették be. A pandémia ellenére az átigazolási piaccal kapcsolatos hírek viszont szinte megállás nélkül érkeznek, élükön többek között a Neymarral kapcsolatos pletykákkal. Konkrétumokat persze nem lehetett hallani, ennek ellenére a brazil klasszist már szinte mindenki a Barcelona kötelékében látta.
Ugyanakkor megtartja azt a reményét, hogy szeretett nemzete egyenlőbb és megértőbb helyként nőhet fel a jelenlegi ügyek másik oldalán.
"Hinni kell. Recifében nőttem fel, aztán éltem Rióban, Lyonban, Katarban és az Egyesült Államokban. A legjobban Brazíliát szeretem. Tudom, hogy jelenleg nehéz, de apa és nagyapa is vagyok, és jobb világot akarok. Vannak rossz embereink, mint például Bolsonaro családja, de vannak jó embereink is. Csodálatos orvosaink, tanáraink és művészeink vannak. De a lehető leghamarabb változásokat kell elindítanunk. Megvannak az erőforrásaink ennek leküzdéséhez." 
via goal.com
Tokyo 2020
Tokió 2020 - Labdarúgás - Németország - Elefántcsontpart összefoglaló
20 ÓRÁJA
Labdarúgás
A 10 legfontosabb keddi átigazolási hír, amiről lemaradtál
TEGNAP 21:24