Neymar egy interjúban elárulta, bár a játék iránti szenvedélyét egy pillanatra sem veszítette el, volt olyan időszak, amikor a kritikák hatására hátat akart fordítani a labdarúgásnak. A brazil támadót főként a közösségi médián keresztül találták meg kíméletlen kritikák, amit eleinte nehezen viselt, de aztán belátta, jobban jár, ha egyáltalán nem foglalkozik azokkal.


A 28 éves futballistának volt ideje hozzászokni a nyilvánossághoz, hiszen szinte még labdához sem ért a profik között, de máris a brazil labdarúgás következő nagy sztárjának kiáltották ki. Már a Santosnál töltött időszakában milliók követték a játékát, élen a világ legnagyobb klubjaival, akik egymást túllicitálva próbálták megszerezni a játékjogát. 2013-ban a Barcelonához szerződött, ahol szép lassan a világ legjobb támadójává érett, és minden fontosabb trófeát besöpört a klubbal. 2017-ben pedig a világ legdrágább futballistája lett.
Neymar futballista vagy inkább celeb? Nem lehet egyszerre mindkettő? | Eurosport
Neymar még csak nézőként lehetett jelen a Parc de Princes-ben szerdán, ahol azt láthatta, hogy csapata, a Paris Saint-Germain az idegenben megszerzett kétgólos előnyét eltékozolva 3-1-re kikap a Manchester Unitedtól és nem jut be a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. A mérkőzést követően fáradtnak tűnt, betudhatóan a hosszú repülőúttól és a brazil karnevál hatásaitól.
Labdarúgás
Cristiano Ronaldo letiltotta az egyik focis portált, mert úgy érezte, alulértékelték őt
EGY ÓRÁJA
Képességei alapján megkérdőjelezhetetlenül a legszűkebb elithez tartozik, ha épp kellően motivált, olyan dolgokra képes a pályán, amire rajta kívül talán senki más. Cseleivel nem csak az ellenfél védőit, de a szurkolókat is képes őrületbe kergetni, és a maga módján még vezérként is képes megállni a helyét. Játéktudása ellenére megosztó játékosnak számít, amit talán részben épp a körülötte kialakult elképesztő hype-ra lehet visszavezetni, hiszen az első szárnypróbálgatásai óta minden apró ügyét sokszorosan felnagyították a sajtóban.
Neymart a közösségi felületeken keresztül kommentekben is sokan támadták, amit nehezen viselt, még a visszavonulás gondolata is megfordult a fejében. "A futball iránti szenvedélyemet soha nem veszítettem el, de voltak olyan pillanatok, amikor be akartam fejezni a játékot. Egyszer eljutottam arra a pontra, hogy feltettem a kérdést magamnak: miért is kellene tovább játszanom, ha ez nem tetszik az embereknek. Forró fejjel mentem haza, de aztán végiggondoltam, mi mindent kellett megtennem, hogy eljussak idáig."
"A futball iránti szeretetem és ezek együttesen megnyugtattak, visszarángatva a valóságba" - nyilatkozta a brazil a Gaffernek. "Soha nem éreztem a nyomást. Épp ellenkezőleg, olyan ember vagyok, aki ezt könnyedén kezeli. Legyen szó arról, hogy a brazil válogatott vagy a PSG tízese legyek, mindig Neymar vagyok. Bátor személyiségnek tartom magam, a belemenősségem a legnagyobb erősségem. Azt viszont nehéz lenne megmondani, hogy az emberek mit látnak meg bennem" - ismerte el a PSG támadója.
Neymar: Sajnálom hogy nem az arcába ütöttem Alvarónak | Eurosport
Öt kiállítást hozott a francia labdarúgó-bajnokság Paris SG-Olympique Marseille rangadója, amely után Neymar rasszizmussal vádolta meg az ellenfél egyik játékosát. A brazil szupersztár koronavírus-fertőzése miatt csak pénteken állt újra edzésbe. A vasárnapi találkozón - 1-0-s vendég vezetésnél - a hosszabbításban egymásnak ugrottak a két csapat játékosai egy szabálytalanság után.
Neymar szerint manapság azért van nehezebb dolga, mert már példaképként tekintenek rá. "Gyerekként könnyű volt. Az a fajta srác voltam, aki minden korosztályban átlag feletti volt, mindig a legmagasabb szinten játszottam, ami népszerűvé tett Santos városában. Most viszont nehéz válaszolni, mert azt hiszem, hogy példakép lettem, a labdarúgásban pedig ikon. A világ legjobb játékosainak a társaságában vagyok, ami nagyon büszkévé tesz. Arra is nagyon büszke vagyok, hogy idolként kezelnek, és elismernek mindazért, amit a pályán elértem."
A támadó ma már jobban viseli a közösségi médiás kritikákat. "Úgy gondolom, hogy a közösségi média olyan hely, ahol sok ember részese lehet az életednek, elítélhetnek, gyűlölhetnek, irigykedhetnek. Ezért nem veszem komolyan az emberek kommentjeit. Nem szeretek olyanokról olvasni, amelyek nem pozitívak, amelyek szükségtelenek. A körülöttem lévők, a barátok, családtagok, csapattársaik, akik olvassák a kommenteket, hajlamosak felhúzni magukat. A világ emiatt nagyon érzékeny lett. Könnyű az embereknek úgy ítélkezniük, hogy nem is ismernek."
via goal.com
World Cup Qualification CONMEBOL
Kukásmellénnyel integetett a zászlót otthon hagyó partjelző egy VB-selejtezőn
6 ÓRÁJA
Labdarúgás
Német válogatott védőt igazol az Inter
8 ÓRÁJA