A címben említett szókapcsolatot elég nehéz értelmezni, főleg egy alig 22 esztendős fiatalember esetében. Ettől még tény, hogy a 2016-os nyári olimpia idején lehet, hogy így emlegetik majd a brazil drukkerek a Barcelona klasszisát. A FIFA és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság korábbi megegyezése értelmében ugyanis (nem titkoltan a vb-k "védelme" érdekében) az olimpia labdarúgó tornájára a férfiaknál csak 23 év alatti játékosok nevezhetőek. Három kivétellel. Na, ők a túlkorosak.
A riói olimpia idején pedig már Neymar is 24 éves lesz, így ha a brazilok úgy akarják (márpedig az idei vb tapasztalatai alapján nagyon kell a csapatba), akkor nevezhetik őt is. A makulátlan életrajzzal rendelkező (a németek elleni 1-7 és a hollandok elleni 0-3 során negyeddöntőbeli sérülése miatt nem volt pályán) brazil labdarúgó pályafutásában kiemelt jelentősége lehet az újabb hazai rendezésű tornának. Az ötszörös világbajnok ország labdarúgói ugyanis eddig - bármennyire is meglepő - olimpiai aranyat nem tudtak szerezni. Az öt olimpiai éremből a legutolsóban már Neymar is tevékeny részt vállalt, Londonban ugyanis pályán volt a Mexikó elleni 2-1-es döntőbeli vereség alkalmával.
A "túlkoros-kiskaput" kihasználva számos rutinos labdarúgó vett már részt olimpián. Londonban például Hulk, Marcelo és Thiago Silva volt a braziloknál 23 év feletti. De így focizhatott legutóbb ötkarikás tornán Luis Suárez és a veterán Ryan Giggs, vagy 2008-ban Pekingben Juan Roman Riquelme, Roy Makaay valamint az akkor már 28 éves Ronaldinho is.
Labdarúgás
Nem számíthat a Hertha egyik alapemberére Dárdai a hajrában
4 ÓRA
A vb-n szerzett sérüléséből lassan felépülő, a spanyol bajnoki rajton a hírek szerint már bevethető játékos neve az O Globo értesülése szerint rajta van (naná!) az olimpiai keretet vezető Alexandre Gallo kívánságlistáján. Ha Neymar valóban ott lesz az ötkarikás tornán, az egyet jelenthet azzal is, hogy azon a nyáron nem segítheti máshol a brazil focit. Ez viszont annak fényében lehet majd konfliktusforrás, hogy két hónappal az olimpia előtt kerül sor a Copa América - soron kívüli - centenáriumi tornájára, amelyet rendhagyó módon első alkalommal Dél-Amerikán kívül, az Egyesült Államokban rendeznek majd meg.
Europa League
Az Arsenalt Bergkamp és Wenger megmentette 25 éve, most ki fogja?
5 ÓRA
Labdarúgás
Gulácsi 2025-ig hosszabbított a Leipziggel
6 ÓRA