A magyar labdarúgó-válogatott közel áll ahhoz, hogy kijusson a jövő évre halasztott Európa-bajnokságra és nem esélytelen a részvétel kiharcolására az osztrák bajnokság legértékesebb játékosának választott Szoboszlai Dominik szerint, aki nem szeretné, ha nélküle rendeznék meg a kontinensviadalt.


A Salzburggal bajnok válogatott középpályás interjúban beszélt többek között a nemzeti csapat előtt álló feladatokról és az Eb lehetőségéről.
"Úgy jövök majd haza Salzburgból, vagy akárhol is leszek, hogy ki kell jutnunk az Európa-bajnokságra" - jelentette ki a 19 éves futballista az október 8-ra kiírt, Bulgária elleni pótselejtezőre utalva, melynek megnyerése után még az Izland-Románia találkozó győztesét is le kell győzni november 12-én az Eb-ért. - "Ami volt 2016-ban, azt még sajnos nem tudtam átélni, mert annyi idős még nem voltam, de most ezt át szeretném élni."
Tokyo 2020
Tokió 2020 - Labdarúgás - Spanyolország-Argentína összefoglaló
20 ÓRÁJA
Szoboszlai az elmúlt szezonban kiemelkedő teljesítményt nyújtott, különösen a világjárvány miatti szünetet követően játszott nagyon eredményesen. Ezzel kapcsolatban a fiatal tehetség annyit jegyzett meg, hogy a karantén, a bezártság unalmas volt, de rengeteget edzett, ahogy egyébként mostani nyári szünete alatt is teszi. Elmondása szerint a szezon zárása óta mindössze négy-öt olyan nap volt, amikor nem tréningezett, egyébként mindig mozgott, igyekezett formában tartani magát.
Nagy kérdés vele kapcsolatban, hogy a következő kiírásban is az osztrák bajnokot fogja-e erősíteni, vagy más csapatnál folytatja. Ő ugyanakkor - elmondása szerint - nem foglalkozik ezzel, és nem is szokott azon gondolkozni, hogy például Spanyolországban, vagy Olaszországban játszana-e inkább. Azt viszont határozottan kijelentette, hogy egyáltalán nem lenne csalódott, ha Salzburgban focizna az új szezonban is.
MTI
Tokyo 2020
Tokió 2020 - Labdarúgás - Németország - Elefántcsontpart összefoglaló
21 ÓRÁJA
Labdarúgás
A 10 legfontosabb keddi átigazolási hír, amiről lemaradtál
TEGNAP 21:24