A városi sportbizottság szerdai ülésén három változatról tárgyaltak: a zárt kapus meccsrendezésről, a húsz százalékos, valamint a negyven százalékos kapacitásról.

A koronavírus-járvány aggasztó adatai, a fertőzések növekvő száma miatt a harmadik forgatókönyvet senki nem tartja megvalósíthatónak, ezért a német szövetség (DFB) azt közölte az európai szövetséggel (UEFA), hogy az Allianz Arena lelátójának mindössze egyötödét tölthetik meg szurkolók.
"Ez egy hatalmas stadion. Ha csak minden hetedik helyet foglalhatnak el, akkor is tízezer ember gyűlhet össze, ami a hangulat szempontjából nagy nyereség lenne egy teljesen üres stadionhoz képest" - mondta Joachim Herrmann bajor belügyminiszter.
Foci-vb
Hidegrázós öltözői jelenet, ami a foci-vb legnagyobb fordulatát hozta – videó
4 ÓRÁJA
https://i.eurosport.com/2020/05/03/2813834.jpg
Dieter Reiter, München főpolgármestere a múlt héten a világjárványra hivatkozva azt mondta, lehetetlenség garantálni, hogy nézők előtt játsszák a nyári meccseket. A müncheniek azonban azt kockáztatnák ezzel, hogy elveszítik három csoportmérkőzésük és egy negyeddöntő rendezésének lehetőségét, Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke ugyanis március elején kijelentette: a helyszíneknek garantálniuk kell, hogy beengedik a szurkolókat a stadionokba, különben nem rendezhetnek meccseket.
A német válogatott a bajor fővárosban fogadja három csoportriválisát, a világbajnok francia, az Európa-bajnok portugál, valamint a magyar csapatot. A müncheni szervezők március közepén kijelentették, hogy az érvényben lévő szigorú járványügyi előírások ellenére szeretnének társrendezők maradni, és többféle forgatókönyvvel készülnek, hogy a szurkolók jelen lehessenek az Allianz Arenában. Hangsúlyozták: München visszalépése nem téma. Rainer Koch, a DFB alelnöke elárulta, az UEFA feltétlenül azt akarja, hogy München a rendező városok között maradjon.
A tornát június 11. és július 11. között Európa 12 nagyvárosában - Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Dublinban, Bilbaóban és Glasgow-ban - rendezik. Ezek közül kilenc város - köztük Budapest - ígéretet tett a nézők beengedésére, München mellett Bilbao és Dublin sorsa kérdéses.
Az UEFA a jövő héten hoz végleges döntést a helyszínekről.
Forrás: MTI
Foci-vb
Ma a foci-vb-n: a Neymar nélküli (?) Brazília és a CR-rel szereplő Portugália is tovább robogna
4 ÓRÁJA
Foci-vb
Foci-vb: Egy szinte ismeretlen cserecsatár mentett pontot a németeknek
12 ÓRÁJA