A világbajnokság első mesterhármasa Thomas Müller nevéhez fűződött. A német csatárral a La Gazzetta dello Sport szerdai száma készített interjút, ennek fordítása következik.
K: Jó napot, Müller, készen áll arra, hogy visszamenjen a ringbe? V: Úgy érzem magam, mint egy ökölvívó, ám nem hangoztatom. Ez az egész csak optikai csalódás.
K: Micsoda? V: A monokli, a vér, a maszk az arcon. Szerencsém volt abban az összecsapásban a Ghána elleni mérkőzés vége felé, csak egy karcolás az egész. Igen, játszhatok a folytatásban.
Labdarúgás
A Ferencváros a második körben litván vagy északír ellenféllel mérkőzhet
2 ÓRÁJA
K: Nem kell nagyon küzdeniük, egy döntetlen mindkét csapatnak jó a továbbjutáshoz. V: De nem ülhetünk le. Az első helyet szeretnénk, az mindig jobb helyzetet jelent.
K: A brazilok azt gondolják, hogy az a stratégiájuk, hogy elkerüljék a Seleçaót az elődöntőben. Második helyen jutnak tovább, és le is van játszva? V: Nem szabad számolgatni egy tornán: mérkőzésről mérkőzésre kell előrehaladni, előfordulhatnak nem várt eredmények és helyzetek. Ha nyerünk, akkor jó helyen leszünk.
K: Gijón ismerős? V: Giscionnak kell ejteni?
K: Nagyjából. Az a lebeszélt meccs Ausztria ellen, amivel mindkét csapat továbbjutott. (1982-ben az NSZK és Ausztria számára egy eredmény volt jó, az 1-0, ez is lett a vége a gijóni meccsnek, Algéria pedig kiesett - RD). V: Ez egy régi történet. Már túl vagyunk rajta. Ez nem fog megismétlődni. Nem a döntetlen a célunk. Aki engem ismer, az tudja, hogy nem fogadok el kompromisszumokat.
K: De Klinsmannal milyen a viszonya? V: Nála mutatkoztam be a Bayernben, ami szép emlék. Holnap ezek a történetek nem lesznek részei a mérkőzésnek. Ő rajta hagyta a nyomát ezen a csapaton, de már nyolc éve Löw a kapitány, és másmilyen a hozzáállásunk. Ezt meg fogjuk mutatni az Egyesült Államok ellen is.
K: A brazilok Neymarhoz hasonlítják. Találgassunk, hogy miért? V: Nehéz engem bárkihez hasonlítani.
K: Biztosan nem a frizurájuk miatt. V: Mondjuk azt, hogy neki teljesen más az imidzse, de amikor arról van szó, akkor nekem is jó a megjelenésem.
K: Ki lophatja el az Aranycipőt öntől? V: Négy éve már megnyertem, most már nem számít annyira. Egy másfajta trófeát céloztam meg. Már van egy Aranycipőm otthon, az elég nekem...
K: Mellesleg miért kacsint bele a kamerába a himnuszok alatt? V: Van egy oka ennek, de nem mondhatom el. Ez magánügy.
K: Megtalálta azt a posztot, amelyen a legjobban szeret játszani a pályán? V: Évek óta mindenhol játszom, mindenhez hozzászoktam már. Három gólt szereztem az első mérkőzésen, de ez nem jelenti azt, hogy keményebben fognak majd fogni. Aztán persze vannak azok, akik rám állítanak egy őrzőkutyát, aki ketrecben tart. Ez normális.
K: Az Egyesült Államok ellen először szerepelnek majd a Flamengo mezéhez hasonlító piros-fekete csíkos mezben. Ez azért van, hogy köszönetet mondjanak a helyi közönségnek? V: Ez egy marketing stratégia. Nem értek hozzá. (Oliver Bierhoff, a válogatott menedzsere szól közbe: Két éve zöld volt a második számú mezünk, ám nem hozott szerencsét, az Európa-bajnokság pedig rosszul végződött számunkra. Most barátságból legalább már biztos nyerünk.)
K: Még a mez is szerencsét hoz: ki állíthatja meg önt, Müller úr? V: A terv az, hogy itt siessünk az interjúval, és gyorsan hazaérjünk. És én zöldben is játszanék.
Euro 2020
Ejtőernyős tüntető sebesített meg több embert a müncheni stadionnál
2 ÓRÁJA
Euro 2020
Nem jött rendbe a sérülése, kikerült a magyar keretből
2 ÓRÁJA