A Portóval és az Internazionaléval Bajnokok Ligája-győztes portugál tréner 2019 novemberében vette át az észak-londoni együttes irányítását.

Kinevezésekor trófeákat ígért, de a tervekből nem lett semmi: a megelőző évek sikeres szezonjai után a Spurs tavaly csak hatodik lett a Premier League-ben, és most is csupán a hetedik helyen áll, azaz messze van a BL-indulás lehetőségétől. A jelenlegi idényben az Európa-ligában szerepelhetett a csapat, de ott a legjobb 16 között nagy meglepetésre kiesett a Dinamo Zagreb ellenében.
A menesztés időzítése ezzel együtt kissé váratlan, a Tottenham ugyanis vasárnap döntőt játszik a Ligakupában a Manchester Cityvel.
Labdarúgás
Másfél millió forintos büntetést kapott az Újpest
5 PERC
A klub hétfőn közölte, hogy a szakember és teljes stábja távozott.

"José és csapata egy kihívásokkal teli időszakban volt klubunkkal" - mondta hétfőn Daniel Levy, az egyesület elnöke. "José egy igazi profi, aki hatalmas rugalmasságot mutatott a pandémia alatt. Nagyon élveztem vele a közös munkát, és sajnálom, hogy nem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt mindketten elképzeltük."

Mourinho menesztésének híre azt követően érkezett, hogy a Tottenham Hotspur - 11 másik európai élklubbal - bejelentette az Európai Szuperliga (ESL) létrehozását. Gary Lineker, a Spurs volt válogatott csatára, elismert televíziós kommentátor ki is írta a Twitterre, hogy José Mourinho az első, aki az ESL-ben elvesztette az állását. A BBC szerint lehet összefüggés a két esemény között, a portugál ugyanis - akinek a szerződése még 2023. június 30-ig szólt - állítólag ellenezte a Tottenham szerepvállalását az új ligában.
A londoni egyesület közlése szerint a hétfői edzést a csapat korábbi középpályása, Ryan Mason vezényli. A sajtóban Julian Nagelsmannt, az RB Leipzig vezetőedzőjét tartják a legesélyesebbnek arra, hogy Mourinho utódja legyen.
Forrás: MTI
Labdarúgás
Crouch szerint nem Benítez lenne a legrosszabb választás a Spurs számára
EGY ÓRA
Labdarúgás
Evenepoel nem kér sokat a Girótól: „Csak szeretném jól érezni magam”
18 ÓRA