Amúgy nincs semmi bajom a görögökkel. Kedvesek, aranyosak, a maguk szertelenségével és szenvedélyességével együtt szerethetőek. Na, de a focijuk? Azt hiszem nem vagyok egyedül, amikor azt mondom, hogy a 2004-es Eb-n még csodájára jártam a Rehhagel-fiúknak, azóta azonban nem sok vonzódást érzek a görög betonfocihoz. Most sem vártam őket a továbbjutók közé, igaz amikor vasárnap este a nyolcaddöntő hajrájában egyenlítettek és a tíz emberrel harcoló Costa Rica kipukkadni látszott, már fogalmaztam magamban a címeket. A "Zeusz tíz év után ismét focit néz" vagy "Újabb görög vb-csoda" felvezetés azonban elmaradt, mert a görögök harminc perc alatt sem tudtak újabb gólt szerezni, a biztoslábú gólzsák, Gekasz pedig elrontotta a büntetőjét, így végül a közép-amerikai csapat jutott tovább a vb-n.
Teofanisz Gekasz
lett a vb-k történetének második legidősebb játékosa, aki büntetőt hibázott. A 34 éves 37 napos görög labdarúgót már csak az olasz Baresi előzi meg ebben a kétes rangsorban, aki az 1994-es világbajnokság döntőjében 34 évesen 70 naposan tévesztett. És hogy valami jót is írjunk a görögökről, a hajrában betaláló
Papastathopoulos
lett a világbajnokságok történetének leghosszabb nevű gólszerzője.
Más kérdés, hogy én ezt élőben már nem láttam, mert a közepes színvonalú kilencven perc végére elnyomott az álom, így az a furcsaság is megesett velem, hogy az eredményt az amúgy a focit nem nagyon kedvelő - de a meccset végignéző - párom súgta oda éjjeli félálmomban. Véget ért tehát a görögök menetelése, akik így sem lehetnek elégedetlenek, hiszen vb-pótselejtezősként a hat továbbjutó európai csapat egyike voltak Brazíliában, ráadásul történetük során először játszottak a világbajnokság egyenes kieséses szakaszában.
Labdarúgás
Az UEFA felfüggesztette a fegyelmi eljárást a Szuperliga megmaradt klubjaival szemben
EGY ÓRÁJA
Azt a sztereotípiát, pedig, hogy a görög foci lassú, defenzív és nézhetetlen, vélhetően az ősztől kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkön fogjuk végleg átértékelni. Ahol történetesen Szamaraszék is a magyar válogatott ellenfelei között lesznek.
Premier League
Tényleg Artetából lehet a következő Wenger? Büszkeség és balítélet az Arsenal-Tottenham után
19 ÓRÁJA
Serie A TIM
Hetekre kidőlt a Juventus két sztárja, bajban a Zebrák
19 ÓRÁJA