Kicsit kisebb (kontinenstorna), kicsit fiatalabb (19 éven aluliakkal), de a mienk.
Szombaton kezdődik a 19 éven aluliak labdarúgó Európa-bajnoksága. A helyszín pedig nem más, mint Magyarország, egészen pontosan Budapest, Pápa, Győr és Felcsút, így csapatunk is tagja a nyolcfős csoportnak, amely harcba száll az érmekért és nem utolsósorban a jövő évi ifi-világbajnoki szereplésért.
Öt éve szerepelt utoljára, nem is akárhogy, az elmúlt harminc év legnagyobb válogatott-sikerét elérve egy bronzéremmel, a Gulácsival, Komannal, Németh-tel felálló együttes Egyiptomban. Most Új-Zéland lehet az útirány, ehhez a csoport harmadik helye kell, tehát szerencsés esetben akár egy döntetlennel összejöhet (egyébként ez a Mészöly Géza által hangoztatott hivatalos cél is egyben).
Euro 2020
Világklasszisuk ellenére sokadszorra is a csoportkörben ragadtak a lengyelek
8 PERCE
Csoportunkban az ebben a korosztályban abszolút újoncnak számító Izrael mellett két rutinos együttes, a hetedik alkalommal Eb-n szereplő Portugália és az ötödször ide kerülő Ausztria szerepel. A mieink 2008 után játszhatnak újra.
Az esélyekről hivatalosan annyi hangzott el, hogy Portugália ellen kétszer játszottunk és egyszer sem kaptunk ki, míg Ausztria három olyan játékossal szerepel, akik már a nagyválogatottban is bemutatkozhattak, Izrael pedig szívós csapat. Miután évről évre cserélődnek a korosztály adta korlátok miatt a keretek, reálisan talán sokkal jobban megfogható, hogy milyen játékerőt képviselnek az ellenfelek, ha ennek a korosztálynak két éve az U17-es Eb-n nyújtott teljesítményét hasonlítjuk össze. Ez alapján jók az esélyeink, hiszen amíg a mieink a selejtező hat meccséből ötöt megnyertek és egy döntetlent játszottak (Bobál Gergely 8 góljával volt a legeredményesebb), tehát veretlenül tudták le a két kört, és csak komoly balszerencse kellett ahhoz, hogy ez rosszabb gólkülönbséggel végül Belgium mögött nem ért továbbjutást. Addig Portugália 3-3-0, Ausztria 1-0-2, Izrael pedig szintén 1-0-2-es mutatóval végzett, így utóbbi kettő az első selejtezőkört sem élte túl.
Összességében tehát nem rosszak az előjelek. Nem újdonság: jó lenne újra magyar csapatért szurkolni egy torna éremcsatájában.
Euro 2020
A csodatevő újra megvillant, de mihez kezdünk majd nélküle?
2 ÓRÁJA
Euro 2020
Rossi: A srácok félelem nélkül játszanak, a világelittel is felveszik a versenyt
2 ÓRÁJA