Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Messi azért választotta Miamit, hogy továbbra is élvezhesse a futballt, boldog Amerikában

Takács Márton

Frissítve 18/08/2023 - 17:19 GMT+2

Lionel Messi, az Inter Miami támadója úgy véli, hogy az MLS felzárkózhat az európai topligák által felállított színvonalhoz a 2026-os, Mexikóban, Kanadában és az Egyesült Államokban rendezendő világbajnokság előtt. Első, Amerikában adott interjújában a PSG-től való távozásának okairól is beszélt a hétszeres aranylabdás.

Lionel Messi eddig szárnyal Amerikában

Fotó: AFP

Lionel Messi jó döntésnek tartja, hogy a David Beckham által társtulajdonolt Inter Miamihoz szerződött.
2023 elején úgy tűnt, Miamiban a Dexter bejelentett előzménysorozata és folytatása viszi el az évet. Aztán jött a Heat, és Jimmy Butler elképesztő játéka, meg a hihetetlen menetelés az NBA döntőjéig.
Júniusban aztán Lionel Messi robbantott, aki az uralkodó zeitgesttel szembemenve nem Szaúd-Arábia felé vette az irányt Párizsból, hanem Amerikába igazolt.
Csütörtökön pedig az első interjúját adta, amióta az Inter Miamihoz szerződött. A világbajnok argentin szerint az MLS hamarosan, még a 2026-os világbajnokság előtt felzárkózhat az európai futball szintjére.
Az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó három év múlva közösen rendezi meg a vb-t, így rendezőként mindegyik ország automatikusan kvalifikálja magát a tornára. A házigazda szerep valószínűleg meg fogja növelni a futball iránti érdeklődést az Egyesült Államokban, és ezzel együtt az MLS-ben is.
Messi bizakodóan nyilatkozott arról, hogy az amerikai futball meg tud felelni az európai klubok által felállított elvárásoknak.
"Azt hiszem, minden esélye megvan erre" - mondta Messi az ESPN-nek. "Ez a növekedés nagyban függ a ligától. Ez egy ideális pillanat a növekedéshez. Fontos versenyek állnak előttünk, amelyeket ebben az országban játszanak majd.”
picture

Nem a Barbie-kampány miatt rózsaszínű az Inter Miami meze

Fotó: AFP

A 2024-es Copa Américára és a 2026-os világbajnokságra gondolt itt Messi, aki úgy véli, egy inkább jön föl az Észak-amerikai első osztályú labdarúgó-bajnokság.
"Itt az ideje, hogy a liga megugorjon egy szintet, és befejezze a növekedést. Itt minden adott ahhoz, hogy élvonalbeli futballt láthassunk, az ország, a struktúra, egy csomó dolog miatt." - tette hozzá.
A 36 éves játékos hat mérkőzésen már kilenc gólt szerzett az Inter Miami színeiben, miután a klub a Ligakupa döntőjébe jutott.
"Úgy gondolom, hogy az Egyesült Államokban sokat fejlődött a futball tavaly. Ez megmutatkozott az amerikai válogatott utóbbi időben elért eredményeiben. A világbajnokságon is nagyszerű csapat volt."
picture

Messinek az MLS-ben is jól megy

Fotó: AFP

"Nagyon versenyképes a nemzeti együttes. Minden csapattal szemben helytállt, amelyikkel találkozott. Egyre közelebb és közelebb kerül a mexikói futball szintjéhez.
Ezt a Ligák Kupája is bebizonyította. Nincs mexikói csapat a döntőben. Bár sok mindent meg lehet kérdőjelezni, a valóság az, hogy minden mérkőzés nagyon szoros és versenyképes lett. Bárki legyőzhet bárkit.
Az az érzésem, hogy ugyanez történik az MLS-ben is. Ott is olyan a verseny, ahol bárki nyerhet. Olyan, ahol a hazai csapat erős, és nehéz idegenben nyerni. Az első meccsem óta még ismerkedem egy kicsit ezzel."
picture

Messi jól szerepelt a sajtótájékoztatón is

Fotó: AFP

A Ligák Kupája-győzelem esélyéről így nyilatkozott Messi:
"Hihetetlen lenne a szurkolóknak, magának a klubnak is. Bár nagy meglepetés, hogy döntőt fogunk játszani azok számára, akik nem látnak minket minden nap edzeni, felkészültünk erre. Arra, hogy versenyezzünk és harcoljunk ezért a címért, mert tudjuk, hogy képesek vagyunk rá.
A csapat nagyon sokat fejlődött, különösen Gerardo Martino edző érkezése óta, és örülünk, hogy elértük az első célunkat, ami a CONCACAF Bajnokok Kupája selejtezője. Most már döntőt játszhatunk.”
Messi több részletet is elárult a PSG-től való távozásáról is, miután több nagynevű játékossal együtt összefüggésbe hozták azzal a lehetőséggel, hogy Franciaországban marad, esetleg visszatér a Barcelonához, vagy a szaúdi profiligába költözik.
picture

Messi 10-esben

Fotó: AFP

"A döntésemet sok mindenre alapoztam. Sokat gondolkodtunk rajta, és a családommal együtt döntöttünk. Azért jöttem ide, hogy továbbra is élvezhessem a futballt, ez az, amit egész életemben élveztem, és emiatt választottam ezt a helyet.
Mondhatom, hogy nagyon boldog vagyok, nemcsak a pályán elért eredmények miatt, hanem a családom miatt is, ahogyan a mindennapjainkat éljük. Élvezzük a várost és a szurkolók fogadtatását, ami az első nap óta rendkívüli.
Nem csak Miamiban, hanem általában az Egyesült Államokban. Vendégcsapatként mehettünk Dallasba, és a velem szembeni bánásmód látványos volt. Szóval, hálás vagyok ezért a pillanatért.
Az, hogy a PSG-hez kerültem, nem volt sem tervezett, sem vágyott. Nem akartam elhagyni a Barcelonát."
via eurosport.co.uk

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés