Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Új csapattársa azt üzeni Gareth Bale-nek, ne számítson az amerikai álomra Los Angelesben

Nánási Antal

Publikálva 04/07/2022 - 19:11 GMT+2

Befenyítette a napokban a Los Angeles FC-hez igazoló Gareth Bale-t egyik leendő csapattársa, Carlos Vela. A korábban Európában, azon belül Spanyolországban is játszó mexikói játékos szerint legyen akármekkora sztár is Bale, a munka alól nem bújhat ki az angyalok városában sem.

Gareth Bale

Fotó: AFP

A Real Madridban sokat pihenő walesi klasszis a világbajnoki forma elérése érdekében az Egyesült Államokba szerződik.
Kilenc eredményekben és főleg euromilliókban gazdag szezont követően június 30-án hivatalosan is elváltak Gareth Bale és a Real Madrid útjai, a walesi válogatott csapatkapitánya így szabadon igazolhatóvá vált. Régóta nyílt titok volt, hogy a a friss Bajnokok Ligája-győztes spanyol gigász nem ragaszkodik a walesi játékoshoz, aki utolsó szezonjában elvétve játszott csak.
Az utolsó hónapokban vele kapcsolatos hírek leginkább azt találgatták, hova vezethet Bale útja madridi szerződésének lejártát követően. Az biztos volt, hogy a spanyolországinál szerényebb, az átlagnál azonban így is jóval magasabb bérigény jelentősen szűkítheti a szóba jöhető opciók számát, így például a Getafe vagy a Cardiff City érdeklődése a megtisztelő, ám irreális kategóriába tartozott.
picture

Gareth Bale

Fotó: AFP

Időközben Bale tevékenyen járult hozzá, hogy Wales kijutott a katari világbajnokságra, így elemi érdekévé vált, hogy a tornáig minél több mérkőzést játsszon. Időről időre felmerült, hogy az MLS-be szerződjön, az események alakulása pedig végül ezt a forgatókönyvet igazolta be. A madridi szerződés lejárta előtt nem sokkal ugyanis a Los Angeles FC bejelentette, szerződteti Gareth Bale-t.
Az MLS nyugati konferenciáját 18 mérkőzés után vezető franchise egyébként különösen is kapós manapság a neves európai játékosok körében, ehhez a klubhoz szerződik ugyanis a Juventustól Giorgio Chiellini is. És itt játszik az a Carlos Vela is, aki bár nem európai, de hosszú éveken keresztül játszott Európában az Arsenal, majd a Real Sociedad játékosaként.
Épp ő volt az, aki egy minapi sajtótájékoztatón, amolyan üdvözlő jelleggel, figyelmeztette leendő walesi csapattársát, hogy ne szanatóriumként gondoljon Los Angelesi időszakára.
“Ha jó mentalitással és pozitív hozzáállással érkezik ide, akkor biztos, hogy nagyon fontos játékosa lesz a csapatnak. A Real Madridból érkezik hozzánk, azt hiszem nem is kell ecsetelnem, hogy mekkora klasszis.”
Azt viszont elmondhatom, hogy ha idejön, akkor be kell állnia a sorba és el kell végeznie a munkát, ugyanis az itteni élet közel sem olyan egyszerű, mint ahogyan azt sokan gondolják.
picture

Carlos Vela

Fotó: AFP

Az Észak-Amerikai Profi Labdarúgó Bajnokságot (MLS) a kétezres évek elején általában levezetésre használták nagy európai, vagy Európában bizonyító sztárok, az utóbbi években azonban rengeteget fejlődött a liga. A közelmúltban volt arra példa, hogy az MLS-ből is volt még visszaút a közvetlen európai elitbe, erre talán Zlatan Ibrahimovic milánói sokadvirágzása a legjobb példa. Ugyanakkor az sem életidegen már, hogy felszálló ágban lévő európai klasszisok igazolnak az MLS-be, ilyen volt néhány éve Sebastian Giovinco Torontóba igazolása, vagy a mögöttünk hagyott szezont követően a Napoliból ugyancsak Kanadába szerződő Lorenzo Insigne esete.
Észak-Amerikában ráadásul manapság egyre nagyobb figyelem hárul a labdarúgásra, hiszen az ország, Kanadával és mexikóval kiegészülve, 2026-ban világbajnokságot rendez, amelyen, a sportág történetében első alkalommal, 48 csapat vehet majd részt.
Megszólalása végén Carlos Vela azért mondott kevésbé fenyegető dolgokat is Gareth Bale-re vonatkozóan:
“Bízom benne, hogy azt a magas szintet, amit ő képvisel, a csapat javára tudjuk fordítani, ami akár trófeák megnyerését is jelentheti.”
Az amerikai átigazolási szabályok szerint Gareth Bale és a Los Angeles FC szerződéskötése július 7-én, a helyi nyári átigazolási időszak első napján válhat hivatalossá. Bemutatkozására ezt követően nem kell sokat várni, csapata ugyanis másnap városi derbit vív David Beckham korábbi együttesével, a Los Angeles Galaxy-vel. Ha minden jól alakul, az LAFC új szerzeménye ezen a mérkőzésen debütálhat új csapatában.
Forrás: goal.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés