Ő lesz a második nő, aki ezt a pozíciót tölti be egy MLS-egyesületnél.

1999 óta nem történt ilyen. A Major League Soccerben szereplő D.C. United Lucy Rushton személyében találta meg most a klub új általános igazgatóját. Ő mindössze a második nő, aki ezt a pozíciót töltheti be egy MLS-egyesületnél. Lynne Meterparel is GM-ként szolgált a San Jose Clashnél még az 1999/2000-es szezonban, vagyis húsz éve először történik ilyen a ligában.
Rushton 2015 óta az Atlanta United video- és technikai elemzési vezetőjeként dolgozott. Korábban diplomát szerzett sportvezetésből a Readingi Egyetemen, valamint mesterfokozatot sportteljesítmény-elemzésben a Wales-i Egyetem Intézetében.
MLS
Gazdag: "Szeretném a magyar után az amerikai bajnokságot is megnyerni"
01/11/2022 - 18:02
Miután az előző idényben nem jutott be a D.C. United a rájátszásba, a franchise decemberben Danita Johnsont nevezte ki az operatív és üzleti ügyekért felelős elnökké, ezzel ő lett az első fekete elnök egy MLS-csapatnál.
A D.C. United 2004 óta nem emelhette magasba az MLS-kupát, legutóbb pedig 2008-ban és 2013-ban ünnepelhetett, amikor megnyerte a Lamar Hunt U.S. Open-kupát. Rushton Dave Kasper vezérigazgatói posztját veszi át, aki 14 évnyi GM-kedés után a klub futballműveleti elnöke lesz.
Rushton a férfi profi sportcsapatok második jelenlegi női GM-je lesz, Kim Ng-hez csatlakozik, aki november óta a Major League Baseball-ban versenyző Miami Marlins-nál tölti be ezt a posztot.
Úgy tűnik, ez az áttörések évada.
A San Antonio Spurs történelmet írt az NBA december 30-i játéknapján: miután Gregg Popovich megkapta a második technikaiját és kiállították a Los Angeles Lakers elleni meccs második negyedében, segédje, Becky Hammon vette át a stafétát, így ő lett az első nő, aki tétmérkőzésen irányíthatott egy NBA-csapatot.
Szintén januári hír volt, hogy Bianca Smith az első fekete nő, aki a profi baseballban edzőként dolgozhat, miután a Boston Red Sox bejelentette, hogy a 29 éves tréner csatlakozik az alacsonyabb osztályú bajnokságban, a Minor League Baseball-ban szereplő farmcsapatnál szereplő csapatukhoz.
Ebbe a sorba illeszkedik, hozzájuk csatlakozik most Lucy Rushton.

Lucy Rushton

Fotó: Eurosport

MLS
Először bajnok a New York City FC
12/12/2021 - 08:06
MLS
Sallói Dániel és Gazdag Dániel csapata is menetel az amerikai playoffban
21/11/2021 - 09:30