Szoboszlai Dominik a korábbi hírekkel ellentétben mégis csatlakozhat a csütörtöki, Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatotthoz, mivel minden koronavírusteszt negatív lett klubcsapatánál.


Az osztrák bajnok Red Bull Salzburg hétfőn este a honlapján bejelentette, hogy a megismételt tesztek egyetlen futballistánál sem mutatták ki a fertőzést, így minden játékosuk csatlakozhat hazája válogatottjához, amint a helyi egészségügyi hatóságok feloldják a korlátozásokat.
A salzburgiak korábban azt közölték, hogy hat labdarúgójuk megfertőződött a koronavírussal, ezért az egész keretnek, így Szoboszlainak is karanténba kell vonulnia, és senki nem utazhat el.
Labdarúgás
Kikapott az MU hazai pályán, bajnok a Manchester City
11 ÓRA
A teszteket hétfőn megismételték, a többi között azért, mert pénteken minden játékos negatív eredményt produkált.
"Igyekszünk minél előbb feloldatni a korlátozásokat, és lehetővé tenni játékosainknak, hogy elutazhassanak nemzeti csapataikhoz" - nyilatkozta Stephan Reiter, a klub kereskedelmi igazgatója.
Hozzátette, amint lehet, szeretnék kideríteni, hogy a rövid időn belül ugyanabban a laborban elvégzett tesztek miért mutathattak különböző eredményeket.
A 20 éves Szoboszlainak, a válogatott kulcsemberének karantén miatt kellett kihagynia a magyar együttes októberi mérkőzéseit, köztük a Bulgária otthonában rendezett Eb-selejtezőt, amelyet Marco Rossi együttese 3-1-re megnyert.
A magyar csapat csütörtökön fogadja Izlandot az Eb-részvételért, majd a Nemzetek Ligájában Szerbia és Törökország ellen játszik a Puskás Arénában három, illetve hat nappal később.
MTI
Labdarúgás
Megnyerted a bajnokságot? A jutalmad, hogy két hónapig nincs fizetés
20 ÓRA
Premier League
Cavani további egy évig marad a Unitednél
TEGNAP 17:39