Szombaton a Milan győzelmével zárult a Trofeo Tim elnevezésű minitorna Reggio Emiliában.
A 45 perces mérkőzésekből soha nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, de Filippo Inzaghi csapatának azért jól jött a siker.
A Juventusnál viszont egyre aktuálisabb a kérdés: milyen védelemmel vág neki az 5 nap múlva kezdődő szezonnak Massimiliano Allegri?
Euro 2020
Öt tanulság a magyar válogatott Eb-szereplése kapcsán
11 PERCE
A torinóiak mind a Sassuolo, mind a Milan elleni találkozón négy védős felállásban léptek pályára, de a Chievo elleni szombati bajnokin a sérült Barzagli mellett, az eltiltott Chiellini sem lesz bevethető. Itt jönne képbe - talán némileg kényszerűségből - a 3-5-2-es játékrendszer. Szombaton ugyanis sem Evra, sem pedig Bonucci nem teljesített túl meggyőzően.

Allegri várhatóan a 4-3-1-2-es felállással kezd a Chievo ellen, de a 3 védős felállást sem lehet kizárni. (Grafika: La Gazzetta dello Sport)

Fotó: Eurosport

A Tim Kupán az influenzával bajlódó Llorente, és a kisebb bokasérüléssel küzdő Buffon sem játszott, Vidal pedig 45 percet kapott. De ami fontos, nem mozgott rosszul. Ha ő és Tevez ott lesz a csapatban, a támadójátékkal nem lehet gond.
Allegri még várna egy nagy dobásra az átigazolási piacon: szeptember 1-jén, 23 óráig van is lehetősége új játékost igazolni.
Kiindulva a szombaton látottakból, ebből Veronában 4-3-1-2-es felállás lesz.

A szombati felkészülési torna végeredményei. (Grafika: La Gazzetta dello Sport)

Fotó: Eurosport

Euro 2020
Szalai Ádám: "Nincs az életemnek szebb ajándéka, mint ezt a csapatot vezetni"
28 PERCE
Euro 2020
Világklasszisuk ellenére sokadszorra is a csoportkörben ragadtak a lengyelek
EGY ÓRÁJA