Kicsit furcsa lesz. Az elmúlt 12 évben mindig volt legalább egy milánói csapat a Bajnokok Ligájában. Idén nem lesz. Így mindkét klub teljes erővel a bajnokságra koncentrálhat. És koncentrál is. Walter Mazzarri a 3-5-2-es, Filippo Inzaghi a 4-3-3-as hadrendben hisz. A La Gazzetta dello Sport segítségével összehasonlítottuk az előző szezonban gyengén teljesítő Inter-Milan kettőst.
A 2001-2002-es idény óta nem fordult elő, hogy milánói klub nélkül induljon el a Bajnokok Ligája. Mint tudjuk, a (pénzügyi) krízis nagy úr. Talán most látszik igazán, az elmúlt években mennyire hiányoztak a jó helyre elköltött eurómilliók. Tudatos építkezés vette kezdetét Milánóban, melynek már az idén lesznek/lehetnek látható jelei. Tegyük hozzá gyorsan, szükség is van minderre. A 2013-2014-es évadban a két csapat összesen 87 pont hátrányt halmozott fel a bajnok Juventus mögött. Az út nem rövid, a szurkolók részéről sok-sok türelemre lesz szükség. Mondjuk, Milánóban épp abból van a legkevesebb.
  • INTER (Serie A 2013-2014: 5. hely, 42 pont hátrány a bajnok Juventus mögött)
Labdarúgás
A Ferencváros a második körben litván vagy északír ellenféllel mérkőzhet
EGY ÓRÁJA
Az érkezők: Egy rutinos, a védelem közepén bevethető védő (Vidic), valamint a Hernanes-Kovacic kettős tehermentesítésére megszerezett védekező középpályás (M’Vila). Főleg a Manchester Unitedtől érkező Vidic tűnik fontos igazolásnak, hisz vele jóval stabilabbá válhat a hátsó sor. A fejjátéka támadásban lehet fontos fegyver. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a komoly BL tapasztalta miatt sokat tanulhatnak tőle a többiek.
Akire szükség lenne: Egy Jovetic típusú középpályás jól jönne. Aki képes lehetne kisegíteni a már az előző szezonban is rengeteg dolgozó szélsőket.
A várható taktika: Ha Mazzarri, akkor 3-5-2. Bár a felkészülési időszak eddigi részében volt példa a 4 védős felállás gyakorlására, komoly újítás nehezen elképzelhető. A sebesség lehet ennek a csapatnak a fő fegyvere, és ebben a kérdésben kulcsszerep hárulhat Hernanesre. Ha ő kellő mennyiségű labdával tudja ellátni Palaciot és Icardit, nem lehet nagy baj.
A mentális kérdések: Az adásvétel megtörtént, a jövő biztosított. Massimo Moratti helyett, már Erick Tohir az új (komoly szándékkal rendelkező) tulajdonos, ez tehát nem lehet gond. De nem mellékes kérdés, hogyan reagál majd az öltöző a régi nagyok - Zanetti, Cambiasso, Milito - „elvesztésére”.

Az Inter és a Milan várható taktikai felállása, valamint a keretek összértéke, az elmúlt 5 idényben. (Grafika: La Gazzetta dello Sport)

Fotó: Eurosport

  • MILAN (Serie A 2013-2014: 7. hely, 45 pont hátrány a bajnok Juventus mögött)
Az érkezők: Minden fontos posztra egy-egy játékos. Agazzi Abbiati helyettese lehet a kapuban, Alex majd Ramivel játszik együtt a védelem közepén, Ménez pedig (az esetek többségében balról indulva) fontos láncszeme lesz a támadósornak.
Akire szükség lenne: Ahogy a Gazzetta fogalmaz, eddig sok az izom, és kevés a minőség a középpályán. Ezt a csapatrészt kell megerősíteni, hisz Inzaghi még egy ideig nem számíthat a vb előtt megsérülő Montolivora. De Jong önmagában nem megoldás a középpálya közepére.
A várható taktika: Az új edző Filippo Inzaghi a 4-3-3-ban hisz, szerinte ez a hadrend illik legjobban a csapathoz. A három támadó - Ménez, Balotelli, és a sérüléséből visszatérő El Shaarawy - igencsak minőséginek mondható, ellentétben a középpályával. A mindössze 22 éves Saponara a baloldalon kaphat szerepet, nagy kérdés, él-e a lehetőséggel.
A mentális kérdések: Első idényét kezdi szakvezetőként Inzaghi, egy a nemzetközi kupáról lemaradó Milan kispadján. A fiatalokkal már bizonyított, de ez egészen más szint. A múlt nem az ő hibája, lehetősége van valami igazán nagyot felépíteni. Amennyiben hagyják persze.
Euro 2020
Ejtőernyős tüntető sebesített meg több embert a müncheni stadionnál
2 ÓRÁJA
Euro 2020
Nem jött rendbe a sérülése, kikerült a magyar keretből
2 ÓRÁJA