Az e heti podcastünk története egészen múlt hét elejéig nyúlik vissza, amikor is Csatári Flóra - talán az aktuális adásban előadott változatnál valamivel kevésbé drámai módon - közölte: nem tudja visszanézni a hétvégi házi feladatát, az MLS-nagydöntőt, a Toronto-Seattle meccset.

Ennek azért is volt nagy jelentősége, mert az élő közvetítésről lemaradt, de az Eurosport Player és a kivételesen működő internetkapcsolat birtokában joggal érezhette úgy, hogy utólag vissza tudja majd nézni. De végül minden kísérletünk kudarcba fulladt, pedig próbáltuk legális és kevésbé legális utakon is megoldást keresni.
Mire dél körül felébredtem - mielőtt ítélkeznétek, a hajnalba nyúló NFL magyarázza a kései időpontot -, már azt kérte, gondolkozzak valami alternatíván. Sokáig nem kellett, egyből bevillant a manchesteri derbi. Minden megvolt: iram, helyzetek, látványos játék. De aztán elvetettem. Rá kellett ugyanis jönnöm, hogy bár maga a meccs jó volt, a gólok eléggé gyenguszra sikerültek. Márpedig azok ebben a podcastben különösen fontosak.
Euro 2020
Az Eb után búcsúzik a válogatottól az északmacedónok legendája
5 ÓRÁJA
Rövid tanácskozás után, Flóra beleegyezett abba, hogy kivételesen ne aktualitásról legyen szó (nem mintha egyébként nem legalább egyhetes csúszással beszélnénk mindenről), és mivel a BL-szezonból eddig egy meccset sem láttunk (az elhamarkodottan kijelölt Juventus-Barcelona nem számít), ezért böktem rá a zseniális, 3-3-as Chelsea-Romára, ami szvsz a legjobb meccs volt a csoportkörből.
Abban a szilárd meggyőződésben készültem az adásunkra, hogy ebbe a meccsbe nem lehet belekötni. Helyzetek mindkét oldalon, állandó lüktetés, bátran támadó és védekezésre kevésbé összpontosító csapatok, valamint álomszerű gólok. Külön örültem annak, hogy ez utóbbit Flóra már azt megelőzően kiemelte, hogy aprólékosan előkészített, manipulatív kérdéseimmel felvezettem volna a témát. ('Oszt a gólok, hogy tetszettek?)
Ahogyan az persze lenni szokott egy ilyen - legalábbis focival kapcsolatban - kákán is csomót kereső személynél, Flóra ezúttal is talált kivetnivalót eme csodás eseményben, és megpróbált rávilágítani egy-két gyengébb pontra. SPOILER ALERT: ennek nem volt köze a pályán történő eseményekhez, így ezt a fociundor felett aratott fényes győzelemként könyveltem el! S ugyan ezt a csatát most megnyertük, de a háborút még közel sem, így hamarosan folytatjuk!
Mélyen tisztelt olvasók, drága hallgatók, kedves képviselőtársak, addig is boldog karácsonyt kívánunk!
Az adást itt hallgathatjátok meg, ha viszont most épp nem értek rá meghallgatni, aexternalSoundcloudról https://soundcloud.com/eurosport-podcast/sets/szemueveget-a-floranakNonele is lehet tölteni a podcastet! Jól jöhet, ha van mit hallgatni utazás és vezetés közben, vagy a dugóban ülve, mi több, ajánljuk magunkat főzéshez és nagytakarításhoz, sőt akár a munkátok mellé is, ha a főnökötök nem bánja. (Az összes eddigi podcastet és a hozzájuk tartozó beharangozó cikkeket a többiek kommentjeivel amúgy ezen a linken éritek el.)
Jó szórakozást!
Euro 2020
Ronaldónak parádés játékkal vágott vissza az Eb-n a német balhátvéd
6 ÓRÁJA
Euro 2020
Háromból három: Az olaszok az utolsó csoportmeccsüket is megnyerték
7 ÓRÁJA