Érdekes folyamatot indíthat be Ole Gunnar Solskjaer menesztése.

Hosszú ideje ott volt a levegőben, végül a napokban hivatalossá vált, hogy elbocsátják Ole Gunnar Solskjaert. Rengeteg jelölt van a United kispadjára, ezzel korábbi cikkünkben foglalkoztunk, viszont a legfrissebb pletykák alapján egy másik topklubot is érinthet a manchesteri helyzet. Több sajtóorgánum is arról számolt be, hogy értesüléseik szerint a PSG vezetőedzője, Mauricio Pochettino érdeklődik a manchesteri állás iránt. Az argentin szakembernek, aki tavaly januárban vette át a párizsiak irányítását, 2023-ig van érvényes szerződése a PSG-vel, így kérdéses, mennyire fordul meg a párizsi vezetőség fejében, hogy szezon közben elengedik edzőjüket.
Pochettino egyszerre van könnyű és nehéz helyzetben, hiszen egyrészt alighanem Párizsban játszik az egy klubra jutó legtöbb topfocista, ezzel a csúcskerettel azonban edzőként kis túlzással csak bukni lehet. Egy-egy PSG-vereségnek eddig is nagyobb visszhangja volt, mint más topklubok botlásainak, és sajtóhírek szerint az argentin edző nem teljesen ért egyet a klubpolitikával, valamint a sportigazgatóval sem feltétlenül jó a viszonya.
Labdarúgás
Zidane lehet a PSG megmentője?
10/01/2022 16:59
Pochettino a Tottenham menedzsereként rendelkezik már kellő Premier League-tapasztalattal, ez mindenképp plusz pont lehet a manchesteri edzőjelöltek figyelembe vételekor, ugyanakkor a Unitednek mélyen a zsebébe kellene nyúlnia, ha ki akarná vásárolni Pochettinót PSG-s szerződéséből.
A történetben Zinedine Zidane jelentheti a csavart. A Real Madriddal háromszoros BL-győztes edzőt a United kispadjára is esélyesnek tartják, egyes források azonban úgy vélik, Zidane Párizsban köthet ki, ha Pochettinót elviszi a United. Azt nehéz elképzelni, hogy a PSG csak úgy elengedné edzőjét, változik azonban a helyzet, ha egy olyan jónevű, francia játékosikon és edzőként is sikeres jelölt érkezik, mint Zidane, akinek szavára, könnyen lehet, jobban hallgat egy Neymar, vagy Mbappe.

Zinedine Zidane

Fotó: Getty Images

Pochettino a héten mindenképp Manchesterbe látogat, hiszen a PSG a Bajnokok Ligájában a Manchester City-vel csap össze..Elsődleges figyelme is ezen a találkozón lesz. Az azonban, hogy mi történik a United kispadján, minden bizonnyal a következő napok egyik legfelkapottabb témája lesz.
Forrás: részben ESPN, Sky Sports, Marca
UEFA Bajnokok Ligája
Messi, Mbappé, Neymar – ezzel a trióval szinte lehetetlen küldetés BL-t nyerni
29/11/2021 13:46
Premier League
Záporoznak az edzőjelölt-nevek Manchesterben, a klub mégis szűk keretből meríthet
22/11/2021 09:36