Messi elmondása alapján, elsőre szokatlan volt számára, hogy Sergio Ramos a csapattársa.

Lionel Messi a nyáron távozott nevelőegyesületétől, a Barcelonától, és a PSG-be igazolt. A napokban a Marca készített hosszabb interjút a hatszoros Aranylabdással, ahol a hirtelen ellenfélből csapattárssá vált Sergio Ramos, a Barca új edzője, Xavi és Messi barcelonai visszatérésének lehetősége is szóba kerültek.
Miután az argentin klasszis Párizsba szerződött, csapattársa lett annak a Sergio Ramosnak, akivel éveken át az El Clásicókon egymás ellen küzdöttek. Messi elmondása alapján, az elején szoknia kellett az új felállást.
Ballon d'Or
"Miért nem Pelé? Ő is jó volt" - keményen beleálltak Messibe és a hetedik Aranylabdájába
TEGNAP 10:54
Ma már nincs benne semmi, de először furcsa volt, miután hosszú évekig ellenfelek voltunk, a Barcelona és a Madrid két kapitánya, miután ennyi Clasicót lejátszottunk, és rengeteg összecsapásunk volt a pályán. De ez már mind a múlt, mindig is tiszteltük egymást, attól függetlenül, hogy egymás ellenfelei voltunk a Clásicókon.
Messi elmondta, olyan gyors ütemben követik egymást a mérkőzések, hogy egyelőre még nem tudta felfogni, mi mindent ért el eddigi pályafutása során.
„Háromnaponta mérkőzést játszunk, nincs időd ilyeneken gondolkodni. A következő meccsre koncentrálunk, és arra, hogy teljesítsük a saját magunk által kitűzött célokat és kihívásokat. Ha majd visszavonulok, és visszanézem a rekordokat, melyeket volt szerencsém elérni, akkor fogom igazán méltóképp értékelni őket. Rendkívüli érzés lesz áttekinteni mindezt.”

Messi és Ramos a bemutatkozásnál

Fotó: Getty Images

A PSG olyan csúcskerettel rendelkezik, hogy sokan az idei Bajnokok Ligája kiemelkedő esélyesének tartják az együttest. Messi szerint azonban ez túlzás, több csapat hasonlóképp erős. A Liverpoolt, a Manchester City-t, a Bayern Münchent, a Real Madridot és az Atletico Madridot nevezte meg, mint fő favoritok.
„Mindenki azt mondja, hogy mi vagyunk a nagy esélyesek, és nem tagadom, hogy a nevünk alapján ott vagyunk a favoritok között, de még sok mindenre szükségünk van ahhoz, hogy igazán erős csapatunk legyen. Meg kell szilárdulnunk, mint csapat, megvan az az előnyünk, hogy nagyon jó játékosaink vannak ehhez. De nem mi vagyunk az egyedüliek, sok kitűnő csapat van, mely esélyes. A Bajnokok Ligája egy nagyon nehéz versenysorozat, ez teszi széppé és különlegessé. Itt vannak a legjobb csapatok, és egyre nehezebb lesz. Igen, a favoritok között vagyunk, de nem mi vagyunk az egyetlenek.”
Messi természetesen nem úszhatta meg a Barcelona jelenlegi helyzetéről szóló kérdések nélkül. Úgy véli, Xavi sokat tud hozzátenni a csapat játékához.
„Xavi sokat tud adni a csapatnak. Olyan edző, akinek nagy tudása van, tökéletesen ismeri a helyet, és gyerekkora óta Barcelonában élt. Visszahozta a reményt Barcelonába, hiszen ő egy nagy tiszteletnek örvendő figura a szurkolók és a játékosok körében. A fiatal játékosok számára nagyon fontos edző lesz, mert tanitani fogja őket. Nincsenek kétségeim, sokat fog fejlődni vele a csapat.”

Xavi és Messi csapattárként hihetetlenül sikeresek voltak a Barcánál

Fotó: Getty Images

Messi azt is elmondta, nem teljesen volt igazságos a Barca elmúlt edzőivel szemben, hogy a klub nehéz helyzetének figyelembevétele nélkül őket tették meg felelősnek.
Mindig igazságtalan az edzőkkel szemben. Igazságtalan volt Koemannal és Valverdével is…Ha rossz eredmények jönnek, a legegyszerűbb az edzőt célba venni, és őt lecserélni a játékosok helyett. Koeman akkor érkezett, mikor a klub nagyon nehéz helyzetben volt, miután kulcsjátékosok távoztak, de ő képes volt sok fiatal játékost felhozni. Mint már mondtam, mindig a legegyszerűbb az edzőt hibáztatni. Ezt ők is tudják, hiszen ez a munkájuk része.
Játékosként a nyáron hosszú évek után távozott a Barcelonától Messi, de továbbra is szándékában áll visszatérni oda.
„Mindig is azt mondtam, hogy valamikor vissza akarok térni Barcelonába, mert ott van az otthonom, és ott fogok élni. Nyilván, ha segíteni tudok a klubnak, akkor szívesen visszatérek.”
UEFA Bajnokok Ligája
Messi, Mbappé, Neymar – ezzel a trióval szinte lehetetlen küldetés BL-t nyerni
29/11/2021 13:46
Ballon d'Or
Messi és Ronaldo helyett egy másik csatárnak adná az idei Aranylabdát az Eurosport
26/11/2021 15:37