A szerdai milánói Olaszország-Spanyolország Nemzetek Ligája elődöntőt beárnyékolta az a tény, hogy a hazai drukkerek élesen kritizálták a nyáron éppen Milánóból távozó kapus fenomént, Gianluigi Donnarummát.
„A Milan nem tudta, hogyan tartsa meg őt, Gigio egyszerűen élt a szabadválasztás jogával” – nyilatkozott a Corriere dello Sport című lapnak Mino Raiola, aki több más sztárjátékos mellett a 22 éves a kapus ügynöki feladatait is ellátja.
Mint ismeretes, a még mindig nagyon fiatal, de már számos rekordot elérő kapus az idén nyáron elhagyta nevelő egyesületét, az AC Milant, és a Paris Saint Germainhez igazolt, ahol komoly csatákat kell vívnia a kapuba állásért társával, Keylor Navasszal. A spanyolok elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatón természetesen téma volt a klubváltás is, amiről így szólt a kapus: „Izgatott vagyok, hiszen Milánó és az AC Milan is egy fontos részét képezte az életemnek. PSG? Nincs semmi probléma. Azért jöttem Párizsba, hogy játsszak és normális, hogy kezdetben nem védek folyamatosan. Biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz és folytatom az utamat.”
DFB-Pokal
A Lipcse a Német Kupa győztese
8 ÓRÁJA
https://i.eurosport.com/2021/10/09/3234031.jpg
Amint arról az acmilan.hu magyar szurkolói oldal beszámolt, milánói szurkolóknak ennél nem kellett több, hogy berobbanjon a szikra. A mérkőzés előtt transzparenst helyeztek el a városban, amelyen ez állt:
Donnarumma, Milánóban soha többé nem fognak szívesen látni téged! Sz*r ember vagy!
Ráadásul a mérkőzés során a valószínűleg jellemzően milánói szurkolók a kapust többször kifütyülték. Donnarumma az első meccsét játszotta a Giuseppe Meazza Stadionban azóta, hogy eligazolt. Nyilvánvalóan nem ilyen visszatérésről álmodott. Éppen ezért talán az sem véletlen, hogy az évek óta elsőszámú nemzeti hálóőrnek számító kapus most először kapott két gólt a válogatottban, kifejezetten nem játszott jól, és a helyszínen készült fényképek tanúsága szerint elsírta magát. A találkozót pedig Spanyolország nyerte 2:1-re, és jutott így a vasárnapi döntőbe.
A meccs utáni sajtótájékoztatón először Roberto Mancini, az olaszok szövetségi kapitánya kommentálta az esetet: „Donnarumma az olasz válogatottal játszott, nem pedig egy klub mérkőzést. Ezt a nézeteltérést félre kellett volna tenni egy estére, a fütyülést pedig megtartani egy későbbi lehetséges PSG – Milan összecsapásra.”

Mancini csak bosszús, Raiola egyenesen dühös

A sztárügynök ennél is továbbment, amikor érzelemdús nyilatkozatot adott a Corriere dello Sportnak, megvédve ezzel Donnarummát:
„Undorodom Gigio kifütyülésétől, és most azon tűnődöm, hogy a Milan miért nem avatkozott be hivatalosan, hogy elhatárolódjon a tiltakozástól, hogy valamilyen módon megvédje őt, miután az az aljas transzparens megjelent egy milánói hídon… Az igazság az, hogy a Milan nem akarta, vagy nem tudta megtartani, ez nem sokat számít. Próbáljon meg bárkit megkérdezni, ha apa lenne, mit tanácsolna a fiának: maradjon az AC Milannál vagy menjen a Paris Saint Germainhez?
Nyilatkozatában felemlegeti azt is, hogy az olasz foci és az AC Milan egyaránt sokat köszönhet Gianluigi Donnarummának. Való igaz: 5 szezonon át, 17 (!) éves kora óta 215 alkalommal lépett pályára az olasz bajnokságban, ez idő alatt 75-ször nem kapott gólt, segítségével a csapat visszatért a Bajnokok Ligájába, amiben már nélküle vesznek részt. Még nem volt 18 éves, amikor a felnőtt válogatottban is bemutatkozott, ahol eddig összesen 37-szer lépett pályára. Ennek legfényesebb eredménye, hogy a nyáron Európa-bajnok lett, amin a torna legjobb játékosának választották. Kapusokkal ez ritkán fordul elő.

A csapatkapitány, Leonardo Bonucci vigasztalja Donnarummát

Fotó: AA

Erre a díszes dicsőséglistára is hivatkozott Raiola.
„Gigio egy olyan srác, aki mindig mindent megadott mind a válogatottnak, hozzájárulva az Európa-bajnokság megnyeréséhez, ahol a torna legjobb játékosának választották, mind a Milanhoz, ahol a csapat legsötétebb és legnehezebb pillanataiban is hűséges maradt. Az utolsó napig kitette a szívét, lelkét és profizmusát, és hozzájárult ahhoz, hogy a csapat újra a Bajnokok Ligájában szerepeljen.”
Forrás: goal.com

Minden reggel elküldjük e-mailben a legérdekesebb híreket a sportvilágból, válogatunk a legjobb cikkeinkből. Az Eurosport napi hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Women's Champions League
A Lyon nyerte a női Bajnokok Ligáját
10 ÓRÁJA
Premier League
Hiába hatalmas a tét, Guardiola és Klopp sem érzi úgy, hogy nyomás alatt lennének
13 ÓRÁJA