Az egyesület bejelentése szerint a konzorcium a 430 milliárd dolláros szaúdi állami befektetési alapból (PIF), valamint a PCP Capital Partners és az RB Sports and Media nevű cégekből áll.

Jaszir al-Rumjjan, a PIF vezetője, a Newcastle United új elnöke azt mondta, az ügylet hosszú távú befektetést jelent számukra, hogy kihasználják a klubban rejlő lehetőségeket és tovább építsék az egyesület örökségét.
"Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a Newcastle United, az angol futball egyik leghíresebb klubjának új tulajdonosai lehetünk. Köszönjük a szurkolók évek óta tartó hűséges támogatását, és izgatottak vagyunk, hogy együttműködhetünk velük" - nyilatkozta.
Labdarúgás
Felipe Anderson góljával nyert derbit a Lazio - a topligák vasárnapi eredményei
06/11/2022 - 14:12
Miután csütörtökön megerősítették, hogy az eddigi tulajdonos, Mike Ashley 14 év után eladta a klubot, a szurkolók ünneplésbe kezdtek a St. James' Park mellett, mert kedvencük a világ egyik leggazdagabb egyesülete lesz.
A PIF 14 hónappal ezelőtt visszavonta 305 millió fontos ajánlatát, miután a Premier League nem adta meg a jóváhagyást az adásvételhez. A helyzet ezen a héten azért változott, mert szerdán a katari székhelyű beIN Sports műsorszolgáltató, a Premier League jogtulajdonosa kijelentette, hogy Szaúd-Arábia feloldja a csatorna eddigi tiltását, és leállítja az illegális streaming szolgáltatásokat is. Szintén fontos lépés volt, hogy a Premier League "jogilag kötelező érvényű" biztosítékot kapott arról, hogy egyértelműen elkülönül egymástól a PIF és a szaúdi állam, annak ellenére, hogy a PIF elnöke Mohammed bin-Szalman szaúdi koronaherceg.
A Newcastle United lett a 14. klub a Premier League jelenlegi mezőnyében, amelynek többségi tulajdonosa külföldi.
A csapat hét forduló után a tabella utolsó előtti, 19. helyén áll, és egyelőre nyeretlen.
Forrás: MTI
Ligue 1
9 új tehetség a francia bajnokságból, akire érdemes figyelni
27/10/2022 - 16:27
UEFA Európa-liga
A száműzetés vége: Ronaldo újra az első csapattal edz, de merre tovább?
25/10/2022 - 13:54