Háromból semmi. Elég rossz Giuseppe Rossi mérlege. 2010-ben Marcello Lippi taktikai okok miatt hagyta ki a vb-re készülő keretből, két évvel később térdsérülés akadályozta meg abban, hogy ott legyen az Európa-bajnokságon. Most, Cesare Prandelli gondolta úgy, meglesz a szezonban 16 bajnoki gólig jutó Rossi nélkül. A csatár állítja, kiváló formában van. Ezt csak azért kell hangsúlyozni, mert a szövetségi kapitány épp ellenkezőleg gondolkodik. A Fiorentina játékosának még januárban a Livorno elleni bajnokin sérült meg súlyosan a jobb térde, de 4 hónap elteltével visszatért. A Napoli ellen elveszített kupadöntőn már játszott, a Sassuolo ellen pedig gólt is szerzett. Minden megtette azért, hogy időben rendbe jöjjön. Ettől még tény, tavasszal alig szerepelt tétmeccsen. A kapitány inkább a Balotelli-Cassano-Cerci-Immobile-Insigne ötösre szavazott. Nem rossz névsor, de valahogy Giuseppe Rossi is elfért volna a csapatban.
„Azt mondják, nem vagyok formában. Kérdezzetek meg bárkit arról, hogy milyen eredményeket produkáltam a teszteken. Eléggé megdöbbennétek. Hogy félnék ütközni? Ez elég megmosolyogtató….” - írta Rossi a saját twitter oldalán. Barátnője (Jenna Sodano) és a firenzei szurkolók egy fokkal keményebben fogalmaztak az interneten. Sokak szerint Giuseppe Rossinak helye van ebben az olasz válogatottban. Ami biztos, a játékos hétfő este összepakolt és elindult az Egyesült Államokba. Másképp fogalmazva, hazament. Rossi ugyanis a New Jersey közelében található Teaneckben született, és egészen 12 éves koráig ott élt. A közeli hozzátartozói - leszámítva az apukáját, aki négy évvel korábban elhunyt - a mai napig az USA-ban laknak. A kis Giuseppe egyébként a labdarúgóedzőként dolgozó édesapjától örökölte a játék iránti rajongását, és az ő hatására kezdett el focizni a Parmában. A játékos nagypapája, Bruno Petrocelli úgy fogalmazott, innentől kezdve nem képes az olaszoknak szurkolni. Mivel Prandelli edzői pályafutása legnagyobb hibáját követte el az unokája kihagyásával. Rossi próbálja higgadtan kezelni a történteket, és mindenkit biztosított arról, a jövőben nem mondja le a válogatottságot. Épp ellenkezőleg, innentől kezdve számára csak az fontos, hogy a nemzeti csapat jól szerepeljen a vb-n.

24 tétmeccsen 17 gólt szerzett ebben a szezonban Giuseppe Rossi. Mégsem került be a válogatottba

Fotó: Eurosport

Ligue 1
Neymar szerződése nagy győzelem a PSG-nek, de egy másik harcot még meg kell nyernie
11 ÓRA
Ha nem sérül meg januárban, gólkirály lehetett volna. Hiányában, az a Ciro Immobile szerezte meg a címet, aki a napokban Dortmundba szerződött. Verrattihoz és Insignéhez hasonlóan ő is abban a Pescarában tűnt fel, amely még 2012-ben Zdenek Zeman irányításával feljutott a Serie A-ba. Akkor Immobile 28, Insigne 18 gólig jutott. Most ők kerültek be Rossi helyére. Nem véletlenül persze, hisz kiváló idényük volt.
A La Gazzetta dello Sport szerint azonban a Cassano-Balotelli csatárpáros helye biztosnak tűnik. Az sem lehet kérdés, hogy Pirlo irányít, így Verratti és Marchisio kezdhet a két szélen. A védekező középpályás De Rossi lesz. A variációs lehetőségek nyilván szűkültek Montolivo kiesésével.
De mi lesz Rossival? A csatár már az Egyesült Államokban tartózkodik, és elmondása szerint lezárta a történteket. Hogy mennyire esett rosszul Prandellinek az a bizonyos twitter üzenet, majd az őszi eb-selejtezők előtti kerethirdetésekor kiderül.
Bundesliga
Dárdaiék győzelmükkel óriási lépést tettek a bennmaradás felé
11 ÓRA
Serie A
Súlyos anyagi válság fenyegeti a Juventust, amennyiben nem tudja megmenteni szezonját
13 ÓRA