Három forduló után nem lehet, és nem is szabad mérleget vonni.
De nagyon úgy tűnik, ez kétszereplős bajnokság lesz.
A Juve és a Roma nagyon kiemelkedik a mezőnyből. Félreértés ne essék, ezt nem mi állítjuk. Hanem Marcello Lippi mondta. Ő pedig nyert már egy-két trófeát az 1982 óta tartó edzői pályafutása során.
Euro 2020
Eljátszotta kétgólós előnyét, végül mégis nyert Hollandia
9 ÓRÁJA
Megszokhattuk már, hogy vannak csapatok melyek egy nyár alatt óriási változáson mennek keresztül (ilyen a Lazio, vagy most a Milan). De vannak klubok, melyek állandóságot képviselnek: ez lenne a Roma-Juventus kettős.
Pedig Torinóban voltak változások. Az előző 3 idény bajnoka elveszítette az edzőjét, de ez a teljesítményen (3 forduló/3 győzelem, 0 kapott gól) nem igazán érződik. Mindez Massimiliano Allegri érdeme. Aki korábbi két állomáshelyén (Cagliari, Milan) egyszer sem alkalmazta a 3 védős felállást, most pedig ezzel hadrenddel szerzi a győzelmeket. Némileg talán kényszerűségből, hisz Barzagli hiányzik. De ez most a legkevésbé fontos.
Három ilyen szezon után nyilván nem lehet egyszerű motiválni a játékosokat. Ezt az akadályt azonban Allegri sikerrel veszi.Még a sok sérült ellenére is. A Roma igazi ereje viszont - bármilyen furcsának is tűnhet - a hosszan tartó eredménytelenségben és az ebből fakadó motivációban lehet. A fővárosiak 2001-ben nyertek utoljára bajnokságot, tavaly pedig 17 ponttal "kaptak ki" a Juventustól. A keretből egyedül Totti tudja milyen érzés olasz bajnoknak lenni. A motivációval a fővárosban nem lesz/lehet gond. Már csak azért sem, mert a scudetto esetén fejenként 200.000 eurós prémiumot kapnának a játékosok.

Jó rajtok az olasz bajnokságban, három forduló után. Sorrendben: az aktuális szezon, a csapatnév, a lőtt és kapott gólok száma, a végső helyezés, végül a bajnokcsapat neve olvasható. (Grafika: Gazzetta)

Fotó: Eurosport

Ha a Juve egy olyan csapat, amely végig képes irányítani egy találkozót (lásd a Milan elleni második félidő), a Roma erőssége egyértelműen a kreativitás lehet. Méghozzá a teljes csapatból és az edzőből áradó kreativitás. A Juventus ilyen szempontból erősen Pirlo-függőnek tűnik. De Rossi, aki szintén szimbolikus játékosa a fővárosiaknak, inkább az erőt és a magabiztosságot képviseli. Épp ezért egészítik ki egymást remekül a válogatottban.
Érdekes megfigyelni azt is, a két hibátlanul rajtoló csapat mennyire mást játszik támadásban. A torinóiaknál állandó egy igazi középcsatár jelenléte (ez lenne Llorente), miközben a Romának Destro személyében csak egy klasszikus kilencese van. Bár ha ott van Totti, Pjanic, Gervinho és Lajic a keretben...

A 4. forduló programja. Lazio-Udinese, csütörtök 20.45. (Kép: @SerieA_TIM)

Fotó: Eurosport

És még egy fontos tényező, ami pont aktuális a két csapat ma esti bajnoki mérkőzése előtt: mennyire zavarnak be a képbe a kicsik? A Juve ilyen szempontból egészen szenzációs volt az előző idényben. A 11. és 20. hely között álló klubok ellen ugyanis 60 pontot gyűjtött, ami 100%-is teljesítmény. A Románál ugyanez a mutató 80%, a most sokak által dobogóra várt Internél 57% volt.
A Serie A számokban:0 - Három kör után még nem kapott gólt a Juventus-Roma kettős.2 - Tavalyi önmagához képest eddig két ponttal szerzett kevesebbet az Inter az első három játéknapon.6 - Már most hat pontos hátrányban van a Napoli a két éllovashoz képest. Rafa Benítez csapata két lőtt gól mellett csak 3 pontot gyűjtött a Serie A-ban. Ennyire gyengén utoljára a 2009-2010-es idényben kezdett a Napoli, még Roberto Donadoni vezetésével.10 - Ebben a szezonban, már tíz (akció-) gólt lőtt az AS Roma.62,4 - A Juventus az eddigi 3 fordulóban 62.4%-ban birtokolta labdát. Allegri csapata mindhárom ellenfelét (Chievo, Udinese, Milan) legyőzte.82,7 - Az első három körben majdnem 83%-os passzpontosságot "hozott össze" az AS Roma.
Euro 2020
Az osztrákok a hajrában szerzett két góllal verték az újonc macedónokat
12 ÓRÁJA
Euro 2020
A magyar válogatott tagjait is sokkolta Eriksen esete
14 ÓRÁJA