A világbajnok Daniele De Rossi az olasz labdarúgó-válogatott másodedzője lett.

A 37 éves De Rossi csütörtökön csatlakozott Roberto Mancini szövetségi kapitány szakmai stábjához, így az olasz csapat vasárnap kezdődő edzőtáborozásán már ő is részt vesz. Szerződése egyelőre csak júliusig, az idén nyárra halasztott Európa-bajnokság végéig szól.
"Büszke vagyok rá, hogy új pályafutásomat a nemzeti csapatnál kezdhetem. Megható lesz visszatérni Covercianóba, ami számomra azt jelenti, hogy hazatérek. A játékoskeretben és a stábban is vannak barátaim, korábbi csapattársaim, ezért is várom már a közös munkát" - nyilatkozta.
Labdarúgás
Florentino Pérez: Úgy kezeltek minket, mintha atombombát dobtunk volna le
17 ÓRA
De Rossi 117 alkalommal lépett pályára a válogatottban, és tagja volt a 2006-ban világbajnokságot nyert olasz csapatnak is. Játékoskarrierje jelentős részét az AS Románál töltötte, majd tavalyi visszavonulása előtt az argentin Boca Juniors csapatában szerepelt. Korábban is gyakran beszélt edzői terveiről, több vezetőedzővel is felvette a kapcsolatot, hogy tanuljon tőlük.
A korábbi védekező középpályás hangsúlyozta, lelkesen fog dolgozni, és bár még csak az edzői karrierje elején jár, és még sok mindent kell tanulnia, reméli, hogy segítségére lehet a nemzeti együttesnek.
Az olaszok márciusban Észak-Írországgal, Bulgáriával és Litvániával játszanak világbajnoki selejtezőket.
MTI
Labdarúgás
„Ha mérges vagyok rá, Neymarnak hívom, egyébként Neynek”
19 ÓRA
Labdarúgás
Az Atlético Madrid és az Internazionale is visszalépett a Szuperligától
TEGNAP 11:21