Diego Maradona Argentína egyik legkedveltebb személye évtizedek óta, a szeretet és a rajongás alól láthatóan honfitársa, Ferenc pápa sem kivétel. 


A pápa felidézte saját emlékeit az 1986-os labdarúgó-világbajnokság döntőjéről, amelyben a Maradona által repített argentin válogatott legyőzte Nyugat-Németországot, miközben ő maga éppen Frankfurtban tanult.
"2014-ben találkoztam Diego Armando Maradonával a 'Mérkőzés a békéért' jószolgálati találkozó alkalmával. Örömmel emlékszem mindenre, amit Diego tett a 
Scholas Occurrentes
 Alapítványért, amely a világ minden tájáról gondoskodik a rászorulókról." -
kezdte
a
La Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatát Ferenc pápa.
Labdarúgás
Távozik a brazil közönségkedvenc a Ferencvárostól
5 ÓRÁJA
A Scholas Occurrentes egy katolikus jótékonysági kezdeményezés, amely többek között a társadalmi igazságosságra és a "találkozás kultúrájára" tanít, ezt a Szentatya alapította 2013-ban.
Diego és Maradona viaskodása alig több mint 60 év alatt elemésztette a gazdatestet | Eurosport
Ez az írás néhány héttel ezelőtti születésnapján köszöntötte Diego Armando Maradonát. Most elkerülhetetlen, hogy ismét visszatekintsünk életére. A létező legiszonyúbb okból. Mert lezárult. Isten nyugosztalja őt, aki életének java részét a bolygó legérdekesebb személyiségeként töltötte, és egyes pillanataiban annyi emberben annyiféle és annyi érzelmet váltott ki, mint talán senki.
"A pályán költő volt, nagy bajnok, aki emberek millióinak adott örömet Argentínában, ahogy Nápolyban is. Ezzel együtt nagyon törékeny ember is volt. 
Személyes emlékem fűződik az 1986-os világbajnoksághoz, amelyet Argentína Maradonának köszönhetően nyert meg. Frankfurtban voltam éppen; nehéz időszak volt számomra, tanulmányoztam a nyelvet és anyagot gyűjtöttem a dolgozatomhoz. 
Nem láthattam élőben a világbajnokság döntőjét, és csak másnap tudtam meg Argentína Németország elleni győzelmét, amikor egy japán fiú egy német óra alatt a táblára írta a 'Viva l'Argentina' feliratot. 
Személy szerint a magány győzelmeként emlékszem rá, mert nem volt senki, akivel megoszthattam ennek a sportos győzelemnek az örömét: 
a magány miatt egyedül érzi magát az ember, miközben az örömet széppé teszi, ha megoszthatja azt. Amikor értesültem Maradona haláláról, imádkoztam érte, és rózsafüzért küldtem a családnak néhány személyes vigasztaló szóval együtt." - folytatta a pápa.
Ferenc pápa a saját, futball iránti szeretetéről is beszélt, attól kezdve, hogy gyerekkorában rongylabdával játszott Buenos Aires utcáin.
"Van egy emlékem, a rongylabdáról: a bőr drága volt, szegények voltunk, a gumi még nem volt annyira elterjedt, de elég volt nekünk - egy rongylabda szórakozáshoz és szinte csodák véghezviteléhez is az otthon közelében lévő téren. 
Nem voltam a legjobbak között! Valóban, én voltam az, akit Argentínában szó szerint 'kemény lábúnak' hívnak. Ezért mindig is kapusként játszottam. De kapusnak lenni nagyszerű iskola volt számomra. A kapusnak készen kell állnia arra, hogy reagáljon a minden oldalról származó veszélyekre." - zárta mondandóját Ferenc pápa.

Maradona-Ferenc-pápa-min.jpg

Fotó: Eurosport

via goal.com
Serie A TIM
A csőd széléről a váratlan bajnoki címig: így állt talpra három év alatt az AC Milan
20 ÓRÁJA
Labdarúgás
Korábbi utánpótlás-válogatott holland védő érkezett a Fradihoz
TEGNAP 11:45