Azért az jelent valamit, ha a gólod után rádcsörög a miniszterelnök. Persze ez a gól cseppet sem volt átlagos, hiszen Francesco Totti lőtte. Anglilában. A Manchester Citynek. Nem is akármilyen mozdulattal. (Ha valaki lemaradt volna: ITT a videó.)
Talán az angol klub sajtóosztályának nem Twitter üzenetek írogatásával kellett volna foglalkoznia a meccs előtt. Kár volt figyelmeztetni Tottit a gyenge szigetországi mérlegére, hiszen a játékos az egész történetet csak utólag hallotta. Lássuk be, győzelem nélkül pont ilyen válaszra lehetett számítani a Romától. "Sok szerencsét a római mérkőzéshez. Ha jól tudjuk, ti sem lőttetek még gólt Olaszországban..."
Francesco Tottit pedig "felfedezte" magának az angol sajtó. "Italian legend", "Italian maestro". Ilyen címekkel jelentek meg a szerdai lapok. Olvasgatva a véleményeket, kicsit olyan érzésünk lehet, a szigeten eddig csak Andrea Pirlót ismerték. Totti egyike volt a jó és klubhű olasz játékosoknak, akiktől nem igazán kell tartani. Miért is kellett volna? A Roma kapitánya egészen kedd estig 36 angol klub ellen megvívott európai kupameccsén csak egyszer (még 1999-ben a Newcastle ellen) lőtt gólt. És azt se felejtsük el, Totti bizony részese volt a 2007. áprilisában lejátszott MU elleni emlékezetes 7-1-es vereségnek.
Labdarúgás
A Ferencváros a második körben litván vagy északír ellenféllel mérkőzhet
EGY ÓRÁJA

Kedd óta Francesco Totti a BL történetének legidősebb gólszerzője.

Fotó: Eurosport

Tottinak a City elleni döntetlen után már nem a sok rossz angliai emlék, hanem a csúcsdöntés juthat eszébe elsőként. Már ő a BL történetének legidősebb gólszerzője. Milyen érdekes, Puskás Ferenc 1965-ös rekordját adta át a múltnak.
Lehet szeretni vagy nem szeretni, egy biztos: amit Totti csinál, az sajnos nagyon ritka a mai labdarúgásában. A szívére hallgat. És mindig a szívére hallgatott. Akkor is, amikor a legjobb korban volt, és a Real Madrid hívta.
Most sem ő az együttes legjobban fizetett játékosa. Sőt. Két és fél millió eurós fizetésével nincs a top 3-ban. Római születésű, és mindig is a Romában játszott. Nyugodtan leírhatjuk, ott is fog pályafutása végig.
Még 1993. márciusában (amikor mostani csapattársa, Mattia Destro épp két éves volt) mutatkozott be a Serie A-ban. Augusztusban a 24. szezonját kezdte meg a fővárosi klub játékosaként.
A Citynek lőtt gólja után nem más gratulált neki telefonon, mint Matteo Renzi. Az olasz miniszterelnök.
A 2016-os idény végig van szerződése, de az olasz sajtó már most azt találgatja, lehet-e esély a hosszabbításra.
Francesco Totti hétvégén ünnepelte a 38. születésnapját.
Akár 41 éves koráig is játszhatna.
Az AS Roma új stadionját a tervek szerint 2017-ben adják át...
Tudtátok???
Tegnap este elszenvedte idénybeli első vereséget a Juventus. Az Atletico Madrid ellen, 1105 perc után kapott újra gólt a torinói csapat, amely vasárnap este bajnoki rangadón a Romával játszik.
Euro 2020
Ejtőernyős tüntető sebesített meg több embert a müncheni stadionnál
2 ÓRÁJA
Euro 2020
Nem jött rendbe a sérülése, kikerült a magyar keretből
2 ÓRÁJA