Louis van Gaal, a Manchester United menedzsere, boldog, hogy a saját spanyol tudását használva megérteti magát az újakkal, de ragaszkodik hozzá, hogy a következő szezontól mindezt angolul tegyék.
A Vörös Ördögök öltözője részben latin nyelvű lett, de a menedzser, Louis van Gaal nem akarja, hogy az Old Traffordból a későbbiekben "El Teatro de los Suenos" legyen. Ez spanyolul azt jelenti, hogy az Álmok Színháza. Van Gaal csapatának kerete jelenleg több spanyolból, argentinból, és más dél-amerikai játékosból tevődik össze, és fennáll annak a veszélye, hogy a Unitedből "Los diablos rojos" legyen. (Vörös Ördögök spanyolul)
Sir Alex Ferguson korszaka idején ritkábban fordult elő ennyi külföldi játékos. A United korábbi hagyománya volt, hogy az angol válogatott gerincének nagy résztét az Old Traffordról érkező játékosok alkották. A triplázás évében a csapat kerettagjai, akik egyben angol válogatottak is voltak: David Beckham, Gary Neville, Phil Neville, Paul Scholes, Nicky Butt, Teddy Sheringham, Wes Brown és Andrew Cole. Ők alkották hosszú ideig a manchesteriek kemény magját.
Labdarúgás
Kleinheisler gólja továbbjutást ért csapatának
30 PERCE
Fergie utolsó szezonja a 2012/13-as volt, amikor is a keretben angol játékos volt Michael Carrick, Paul Scholes, Tom Cleverley, Danny Welbeck, Wayne Rooney, Ashley Young, Rio Ferdinand, Phil Jones és Chris Smalling, akik mind hozzájárultak a 20. bajnoki címhez.
Előző szombaton a Queens Park Rangers ellen a kezdő 11-ben csak a saját nevelésű Tyler Blackett, és az Everton nevelés, Wayne Rooney volt angol nemzetiségű játékos (ahogy e héten is...).
A QPR meccs előtt a keret tagjai közül spanyol anyanyelven beszélhettek: David de Gea, Juan Mata, Ander Herrera, Angel di Maria, Marcos Rojo és Radamel Falcao. Igazság szerint már többen beszélnek angolul, és Falcao angolját is megdicsérte van Gaal, de mindenkinek angolra kell váltania. A tolmács csak egy ideiglenes megoldás.
"Ha egy ilyen csoport tagja vagy, hajlamos lehetsz könnyebben visszatérni az anyanyelvedre, ami jóval kényelmesebb érzetet adhat. Ezután klikkek alakulhatnak ki a csapaton belül." 
Ugyanakkor úgy tűnik, hogy jelenleg a tolmács a legelfoglaltabb ember az Old Traffordon, mint, aki folyton ellenőrzi a játékosok háziját.
Van Gaal szerint a szezon végére mindenki folyékonyan fog angolul beszélni.
"Tudják, az összes spanyol nyelvű játékosomnak már két hete elkezdődött az angol nyelvtanfolyam. Csak két hete készülünk erre, mert korábban az USA-ban voltunk, majd jöttek a válogatott szünetek. Én tudok spanyolul, így néha könnyebb a pályán kommunikálni. De ígérem, egy éven belül meg kell tanulniuk angolul."
Bár lehet, hogy az eddigieknél több nemzetiségű lett a United kerete, ugyanakkor a csapatnak szüksége van a nagyszerű külföldi játékosokra, hogy versenyképesek legyenek. Sajnos az angol játékosok kárára is, de a csapatnak a saját érdekeit kell szem előtt tartania, és elkerülni annak a lehetőségét, hogy a ManU játékának minősége visszaessen. A futball világa folyamatosan változik, és a rekordbajnoknak is reagálnia kell erre. A nyári igazolások teljesen más felfogást hozhatnak. A spanyol vonal a holland klubvezetéssel párosulva lehet a gyógyír arra, hogy a "dias de gloria" (diadalmas napok) visszatérhessenek az Old Traffordra.
Labdarúgás
Kettős vereséggel búcsúzott a Puskás Akadémia
EGY ÓRÁJA
Labdarúgás
Továbbjutott az Újpest a Konferencia-ligában
4 ÓRÁJA