Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Tovább duzzad Mbappé ügye, aki nagy áldozatra is hajlandó lenne azért, hogy távozzon

Nánási Antal

Frissítve 16/10/2022 - 18:26 GMT+2

A PSG legnagyobb francia értéke, Kylian Mbappé módszeresen dolgozik azon, hogy lehetőleg már januárban elhagyhassa Párizst. Az elejtett megjegyzések, valamint az Instagram-sztorik után most napvilágot látott két lelépési terv is.

Kylian Mbappé

Fotó: AFP

Az egyik zsebbenyúlós, míg a másik egy hosszadalmas jogi procedúrát von maga után.

Kylian Mbappénak nagyon mehetnéke van Párizsból.
Mint ahogyan arról a napokban már írtunk, a francia világbajnok támadó a hírek szerint elégedetlen a sorsával, és annak ellenére, hogy nyáron meghosszabbította a szerződését fővárosiakkal, most mégis a távozásán dolgozik.
Emlékeztetőül, Mbappét nyáron azzal sikerült maradásra bírni, hogy a párizsi klubnál megígérték neki, köré építik a csapatot és tulajdonképpen szervezeti döntésekbe is beleszólást kapott. Ezzel az elbaltázott lépéssel a PSG deklarálta, hogy egy játékos a klub fölé nőhet, Mbappé pedig az utóbbi hetekben mindezt érzékelteti is a külvilággal.
picture

Kylian Mbappé

Fotó: Getty Images

Mindezzel odáig jutott, hogy néhány hónappal a 2+1 éves hosszabbítást követően állítólag mégiscsak el szeretné hagyni Párizst, ahol nem jöttek be a számításai. Egy madridi spothírekkel foglalkozó portál arról számolt be, hogy ezért pedig nem lenne rest akár komoly anyagi áldozatot is hozni.
A Madrid Universal, amely értesülését a nívós francia L’Equipe hírére alapozza, ugyanis megírta, Mbappé januárban akár ki is vásárolhatja magát párizsi szerződéséből, hogy szabadon igazolhatóvá válva arra vegye az irányt, amerre csak akarja. Hogy ez mennyire nem lenne olcsó megoldás, annak érzékeltetésére csupán két számot citálnánk.
picture

Christophe Galtier és Kylian Mbappé

Fotó: AFP

A Transfermarktjelenleg 160 millió euróra becsüli a francia csatár játékjogának értékét, a PSG pedig állítólag 400 millió euróban maximalizálta a pillanatnyilag még a keretéhez tartozó labdarúgó árát. Ha tehát Mbappé valóban ki akarná magát vásárolni a szerződéséből, jó eséllyel 400 millió euró körüli összeggel kellene készülnie.
Nem valószínű, hogy ezt ne tudná megtenni (nyáron már bezsebelt 100 milliót a hosszabbítás kapcsán aláírási pénzként), ha azonban tényleg megvalósulna, az fontos precedenst teremtene. Az idő előtti távozás másik lehetséges katalizátora a szersződésbontás lehet, tekintettel azonban arra, hogy a PSG mennyi energiát és pénzt pumpált már a Mbappé-projektbe, valamint figyelembe véve a klub számára kellemetlen jelenlegi közhangulatot, aligha engedné el csak úgy egyik legnagyobb értékét. Még akkor is, ha ez az érték aktuálisan haragszik az egész klubra.
Arra is van azonban esély, hogy a szerződésbontás “magától” is létrejön. A napokban számolt be ugyanis arról a Mediapart nevű francia lap, miszerint a PSG 2019-ben lejárató kampányba kezdett saját játékosa ellen. A futballista akkoriban elejtett néhány nyilatkozatot azzal kapcsolatban, hogy a PSG-n kívül is el tudja képzelni a jövőjét, ez pedig értelemszerűen rossz fényt vetett a klubra. A lap vádja szerint a párizsi klub ekkor felbérelt egy ügynökséget, amely Twitter-profilokon keresztül ócsárolta a játékost az interneten.
picture

Kylian Mbappé

Fotó: AFP

A Mediapart állítása szerint egy egész trollhadsereg kritizálta Mpabbét módszeresen a Twitteren, rajta kívül pedig az azóta a klubtól már távozó Adrien Rabiot-t is. A klub természetesen tagadja a vádakat, és valóban nehéz elképzelni, hogy egy országos kirakatcsapat tényleg így bánjon egyik legnagyobb értékével, még ha érthetően nem túl hízelgő a sajtóból értesülni arról, hogy a játékos foglalkozik a távozás gondolatával.
Amennyiben azonban sikerülne bizonyítani, hogy a Twitter-kampány mögött valóban a klub állt, akkor az elegendő jogalapot biztosítana a futballista párizsi szerződésének felbontására. Egy biztos, bármelyik opcióval is szabadulna Mbappé a PSG-től, az egészen biztosan nagyot szólna.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés