Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Öt év börtönt kérnek Neymarra

Nagy Benjámin

Publikálva 14/10/2022 - 20:38 GMT+2

A PSG brazil sztárját a múltban sem kerülték el a zűrös pénzügyek, és ugyan a korábbi esetekhez hasonlóan most sem tartanánk elképzelhetőnek, hogy hamarosan rabruhában kell gondolkoznia az életén a rácsok mögött, hétfőn bírósági tárgyalása lesz, a vádak pedig súlyosak. Középpontban a Barcelonába való igazolása, a Barca volt vezetői és egy brazil cég.

Neymar

Fotó: Getty Images

Öt év börtön.

Ezt a büntetést kéri a DIS befektetési vállalat Neymarra, aki hétfőn bíróság elé áll Barcelonában.
A PSG 30 éves játékosa még mindig a Brazíliából Spanyolországba, azaz a Santosból Barcelonába való 2013-as átigazolásának következményeit viseli (úgy tűnik, ez végigkíséri a karrierjét), a brazil cég ugyanis korrupcióval vádolja őt, a családját, valamint a Barcelona és a Santos akkori vezetőit is.
A DIS Neymar játékjogának 40 százalékát birtokolta 2013-ban, ám a probléma ott kezdődött, hogy a Santos nem a legkedvezőbb átigazolási ajánlatot fogadta el érte – 57,1 millió eurót fizettek a katalánok, de a DIS szerint voltak klubok, akik 60 millió eurós ajánlattal jelentkeztek. Az 57,1 millióból ráadásul 40-et Neymar családja kapott, a maradék 17,1 millióból pedig értelemszerűen 6,84 millió jutott a DIS-nek, amit a cég azóta is kevésnek tart.
picture

Neymar

Fotó: Getty Images

Neymar a mostani per előzményeként korábban mindent tagadott, ám a spanyol ügyészség elutasította a fellebbezését, jelenleg pedig két év börtönt és 10 millió eurós pénzbüntetést kérnek rá. A DIS képviselői ennél is továbbmennek: azt remélik, hogy öt évet kap a játékos, emellett a szülei, a Barcelona két korábbi elnöke, Josep Maria Bartomeu és Sandro Rosell, valamint a korábbi Santos-vezér, Odilio Rodrigues is hasonlóan jár, azzal a kivétellel, hogy Bartomeut és Rosellt további 149 millió euró megfizetésére köteleznék.
A spanyol ügyészség Rosellre öt év börtönt, a Barcára pedig 8,4 millió eurós büntetést kér.
Neymar ügyvédei szerint az átigazolás szabad akaratból történt, a spanyol ügyészségnek pedig nincs joga a vele és a családjával történő vádemelésre, hiszen egyrészt brazil állampolgárokról van szó, másrészt az átigazolással senki sem szegte meg a FIFA szabályait.
A két hétig tartó tárgyalás hétfőn kezdődik.

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés