Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ronaldinho szerint Mbappénak a PSG-nél kellene maradnia

Takács Márton

Frissítve 28/12/2021 - 20:41 GMT+1

Az ember, akit Ronaldinhónak hívnak, és aki saját profi pályafutása korai szakaszában a Parc des Princes egyik legfényesebb csillaga volt, azt tanácsolta Kylian Mbappénak, hogy maradjon a PSG-nél, és segítsen a klubnak megnyerni a Bajnokok Ligáját.

Kylian Mbappé párizsi gólöröme

Fotó: Getty Images

Ronaldinho a Párizsban való maradásra buzdítja Kylian Mbappét.

Kylian Mbappé hosszú ideig a Paris Saint-Germainnél fog játszani Ronaldinho szerint, aki ragaszkodik ahhoz, hogy a Real Madridhoz köthető támadó már most is a világ legjobb klubjánál van.
A világbajnok Mbappé a pályafutása legutóbbi négy évét a PSG-nél töltötte, de már csak hat hónap van hátra a jelenlegi szerződéséből, és a hosszabbításról szóló tárgyalások még nem haladtak előre.
A Real Madrid közel állt ahhoz, hogy a nyáron szerződtesse a 23 éves szélsőt, és a tippek szerint 2022-ben újra megpróbálják leigazolni a franciát, de Ronaldinho úgy látja, hogy a támadó inkább Párizsban marad majd.
A szintén vb-aranyérmes brazil 2001 és 2003 között játszott a PSG-ben, majd a Barcelonában generációjának egyik legjobb játékosává vált - nyilván ezért sem támogatná a Real Madridot a Barca ellenében egy ilyen klubváltásnál -, a francia klub hivatalos YouTube-csatornáján nyilatkozott Mbappéról (így mert volna mást mondani, de azt mondta, amit).
Az általa használt szillogizmus mondjuk kevés lett volna Maróth Miklós Logika vizsgáján még a 2-eshez is a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen a 2000-es évek elején.
picture

Kylian Mbappé

Fotó: Getty Images

"A világ összes játékosa a Paris Saint-Germainben akar játszani, a világ legjobbjai a PSG-ben vannak, tehát ez a világ legjobb klubja. Úgyhogy úgy képzelem, hogy Mbappé még sokáig itt lesz."
Ronaldinho hozzátette, hogy Mbappé a PSG-nél is megnyerheti a Bajnokok Ligája-trófeát: "Ma a Paris Saint-Germain a világ egyik mércéje. A BL-győzelem nagyszerű lenne a karrierje szempontjából, olyan fiatal, és már annyi mindent elért. Azt hiszem, a Bajnokok Ligája az, ami hiányzik neki. És csodálatos lenne, ha a Paris Saint-Germainnel nyerné meg. Mindenki úgy képzeli, hogy van esélyük megnyerni a Bajnokok Ligáját, mert ilyen játékosokkal rendelkeznek."
Mbappé korábban nyíltan bevallotta, hogy a Realhoz szeretne csatlakozni, miután kihagyta a Santiago Bernabéuba való távozást az előző átigazolási ablak utolsó napján.
Azóta összeszedte magát, és lenyűgöző módon koncentrált a PSG-nél végzett feladataira: 24 mérkőzésén 15 gólt és 15 asszisztot jegyzett minden sorozatot figyelembe véve ebben az idényben.
A Ligue 1-et vezető párizsi klub irányítói még mindig azon dolgoznak, hogy megpróbálják Mbappét új feltételekkel lekötni, és a hónap elején az Amazon Prime-nak adott interjújában a francia az eddigi legegyértelműbb jelét adta annak, hogy szívesen maradna.
"Időt kell szakítanom a döntésre. Nem könnyű. Akárhogy is, egy nagy klubban fogok játszani. Először csalódott voltam, hogy nem mehetek el. De hát nem a harmadosztályban vagyok, hanem egy olyan klubnál, amelyik a Bajnokok Ligáját akarja megnyerni. Párizsi vagyok, itt van a családom, jól érzem magam, ezt mindig is mondtam. Csak valami mást akartam felfedezni." - mondta a jövője körüli találgatásokról Mbbapé.

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés