Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Messit vagy Neymart buktatják? Nem fújok” – kettős a mérce a PSG sportigazgatója szerint

Sergő Z. András

Frissítve 20/02/2022 - 14:56 GMT+1

15 meccses veretlenségi sorozata után a Paris Saint-Germain 3-1-re kikapott a Nantes otthonában a francia labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában. A csapat így is 13 ponttal vezeti a bajnokságot, és ez volt az idei mindössze második veresége, a sportigazgató Leonardo azonban mégsem állta meg, hogy egy kicsit bírózzon a találkozó után.

„Messit vagy Neymart buktatják? Nem fújok” – kettős a mérce a PSG sportigazgatója szerint

Fotó: AFP

„Appiah nem kapja meg a második sárga lapot, miközben büntetőt fújnak (Mbappéra). A második sárga lap már pirosat ér, kiállítás, ha jól tudom” – nyilatkozta a mérkőzés után ingerülten a csapat sportigazgatója, Leonardo. „De ezután is nagyon sokszor hibáznak a játékosainkkal kapcsolatban. De ő azt mondja, nem, nem, Neymar az, Mbappé az, nem fújok! Messi az, nem fújok, Paris Saint-Germain az, nem fújok!”
A bajnokság ötödik helyén álló Nantes otthonában persze nem szégyen kikapni, de néhány dolog azért zavarta a párizsiakat. Ez az idei szezonban a második vereségük, az utolsót október elején szenvedték el, akkor a Rennes otthonában szaladtak bele egy 2-0-s pofonba. Ami azonban ennél is sokkal hihetetlenebb:

az elmúlt 12 évben (!) semmilyen fronton nem fordult elő, hogy a PSG háromgólos hátrányban legyen.

Márpedig itt most erről volt szó, hiszen a hazai csapat már 15 perc után két góllal vezetett, hogy az első félidő hosszabbításában büntetőből növeljék a különbséget háromra. Azonban hiába szépített Neymar góljával a PSG a második félidő második percében, tovább már nem jutottak. A nem sokkal később megítélt tizenegyest borzasztóan lőtte a brazil (csakúgy, mint csapattársa, Lionel Messi a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntőben), ráadásul a gólvonalon álló Alban Lafont a legutóbbi négy büntetőből hármat megfogott. Az ennél az esetnél szabálytalankodó Dennis Appiah kiállítását reklamálta Leonardo, némileg jogosan.
picture

Neymar és Osman Bukari küzd egymással a Nantes-PSG francia bajnoki mérkőzésen 2022. február 19-én.

Fotó: AFP

„A Bajnokok Ligája-meccs után tudtuk, hogy a csapatunknak nyernie kell. Kemény meccs volt az elejétől kezdve. Két gólt kaptunk, és ez megérdemelt volt. Ezután a játékvezető minden döntése ellenünk szólt, és a játékosok sérülését kockáztatta” – folytatta mondandóját a mixed zónában Leonardo. „A játékvezető egy percet hozzátett az első félidőhöz, négy perccel később pedig büntetőt ítélt. Úgy gondolom, hogy ellenünk akartak fújni. Fennállt a veszélye, hogy három hónapra elveszítjük a játékosokat sérülés miatt.”

Pochettino: „Nem a bíró miatt veszítettünk.

A közvetlenül a lefújás utáni villáminterjúban Leonardo még felfokozott állapotban nyilatkozott, a meccs utáni sajtótájékoztatón Maurizio Pochettinónak azonban már volt lehetősége árnyaltabban szólni. „Külön kell választanunk a dolgokat, és nem a játékvezetőt kell hibáztatnunk. Nem a játékvezető miatt veszítettünk, de fontos tényező volt” – fogalmazott a párizsiak argentin vezetőedzője. „A kritériumok nem voltak azonosak a két csapat számára, nem ugyanúgy ítélték meg őket. Emiatt megértem a sportigazgató és a játékosok ingerültségét.”
„Az első lehetőség a miénk volt, de a folytatásban kapunk egy gólt. Támadásban jó dolgokat, sőt, nagyon jó dolgokat mutattunk. A labda járatásában Neymar, Mbappé és Messi nagyon jó produkciót nyújtott, kár, hogy a helyes védekezést nem sikerült elsajátítanunk. Ez kiemelte volna a támadóink teljesítményét.”
picture

Egy a 10 párizsi sárgalap közül. Mbappé nem hisz a szemének, inkább oda se néz.

Fotó: AFP

Való igaz, a statisztikát nézve felborult a pálya. 72 %-ban birtokolták a labdát a vendégek, 16 próbálkozás hozott egyetlen gólt, miközben a hazaiak oldalán 13-ból háromszor találtak be. A meccs után Marco Verratti, a PSG középpályása is a bírókról nyilatkozott a Canal+ csatornának:
„Hogyan lehetséges, hogy tíz sárgalapot kapunk, és még csak nem is beszélhetünk a játékvezetővel? Nem tehetünk semmit. Néha meg szokták engedni, hogy beszéljünk velük, de ezen az estén nem tudtunk semmit sem tenni. Ő az egyetlen bíró a világon, aki ilyeneket csinál. Tíz sárgalapot kaptunk.”
A L’Équipe című francia sportlap egyébként 10-es skálán 5-öst adott Verrattinak a szombat esti teljesítményére, ezzel holtversenyben ő volt a legjobb párizsi Neymarral és a balhátvéd Juan Bernattal együtt. Mindezek mellett a Nantes kapusa 10 pontot kapott, de még két játékos szerzett ezen kívül nyolcas osztályzatot a hazaiaknál.
A PSG első helyét továbbra sem veszélyezteti semmi, 59 pontosak a bajnokságban, 13 fordulóval a vége előtt 13 ponttal vezetnek, igaz, az őket üldöző Olympique Marseille csak vasárnap játszik. A Nantes pedig ezzel a győzelemmel feljött az ötödik helyre, amivel a csapat már európai kupamérkőzéseket játszhat.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés