Lionel Messi egyedül edz Párizsban, készül a visszatérésre.

Lionel Messi azt üzente, hogy a vártnál hosszabb időbe telt, mire felépült a Covid-19-ből, miután a Ligue 1 téli szünetében pozitív lett a koronavírustesztje.
Messi a Paris Saint-Germain december 22-i, Lorient elleni 1-1-es döntetlenjét követően tért vissza Argentínába, a karácsonyt hazájában töltötte. Mielőtt visszarepült volna, hogy csatlakozzon csapattársaihoz Párizsban, pozitív tesztet produkált, ami egy karanténban töltött időszakhoz vezetett.
World Cup Qualification CONMEBOL
Messi és tét nélkül készülnek az argentinok
19/01/2022 19:25
Emiatt kihagyta a PSG 4-0-s győzelmét a Vannes ellen a Francia Kupában, majd vasárnap a Lyon elleni rangadón elért 1-1-es döntetlent is. Bár Messi visszarepülhetett Franciaországba, a PSG a múlt hétvégén bejelentette, hogy "egyéni felépülési programon" fog részt venni, mielőtt visszatér a csapatba. Messi a január 5-i franciaországi visszatérése óta így egyedül edz a Paris Saint-Germain Ooredoo edzőközpontjában.
Az Instagramon csütörtök este posztoló Messi megerősítette, hogy újra edzésbe állt, de még mindig érzi a vírus hatásait. "Mint tudjátok, átestem a koronavíruson. Szerettem volna megköszönni a sok üzenetet, amit kaptam, és elmondani, hogy tovább tartott, mint gondoltam, de már majdnem felépültem, és nagyon várom már, hogy újra pályára léphessek" - írta.
"A napokban már edzettem, hogy minél előbb 100%-os állapotban lehessek. Nagyon szép kihívások jönnek idén, és remélem, hamarosan újra találkozhatunk. Köszönöm!!!"
Messi szereplése továbbra is kérdéses a PSG szombat esti, Brest elleni találkozóján, minden bizonnyal azt is kihagyja. Mauricio Pochettino csapata a sorozatos frusztráló döntetlenek után szeretné visszanyerni lendületét a Ligue 1-ben. A párizsiak továbbra is 11 pont előnnyel vezetik a tabellát, és hacsak nem jön egy hihetetlen futás a Nizza vagy a Marseille részéről, akkor megnyerhetik a 10. bajnoki címüket.
Várhatóan azonban néhány mérkőzéssel a háta mögött már újra bevethető lesz a Real Madrid elleni, február 15-i, a Parc des Princes-ben sorra kerülő Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzésén.
Messi furcsa debütáló szezont produkál Franciaországban, a hétszeres aranylabdás eddig egyetlen gólt szerzett a Ligue 1-ben. Bár a Bajnokok Ligájában öt fellépésén ötször volt eredményes, a korábbi rendkívül magas szintjéhez képest ez egy csendes félidény volt.

Lionel Messi szeme mindig a labdán

Fotó: SID

Miután a nyáron érzelmekkel teli távozást hajtott végre a Barcelonától, Messi azt mondta: "Párizsba költözni nagy változás volt, mert sok éven át ugyanott éltünk, és nem volt könnyű váltani, de az igazság az, hogy nagyon jól vagyunk, egy látványos városban, a világ egyik legjobb csapatában, szóval nagyon boldogok vagyunk."
Arra a kérdésre, hogy milyen ambíciói vannak az évad hátralévő részére, Messi azt sugallta, hogy első PSG-s szezonjának sikerét az nemzetközi fronton elért eredmények alapján fogja mérni. "A Paris Saint-Germain idei célja az, hogy megpróbáljuk elérni mindazt, amiért játszunk, és nyilvánvalóan a cél a Bajnokok Ligája, amit megpróbálunk megnyerni" - mondta.
"Azt hiszem, mindenkinek ez a célja, egy különleges sorozatban, ahol minden nagy csapat nyerni akar, és mi is megpróbáljuk ezt elérni."
via eurosport.com

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Ligue 1
Mbappé rejtélyes sérüléséről cikkeznek, bajba kerülhet a PSG
19/01/2022 15:38
Labdarúgás
Maradt egy díj, ahol Lewandowski még lenyomhatja Messit
07/01/2022 15:51